Soma Belediyesinden Gençler Için Spora Dev Yatirim

Soma Belediyesi, ilçenin ’Spor Sehri’ kimligini güçlendirecek yatirimlari bir bir hayata geçiriyor. Ilçeye yeni spor tesisleri kazandirirken mevcut tesislerde de yenileme çalismalarini sürdüren Soma Belediyesi, tesisleri yenileyerek ek yatirimlarla daha modern ve çok amaçli komplekse dönüstürüyor.

Soma Belediyesinden Gençler Için Spora Dev Yatirim
Soma Belediye Baskani Ali Tulup, Soma’daki sportif tesislerin durumu ve spor alaninda yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Baskan Tulup, “Gerek açtigimiz spor kurslariyla, organize ettigimiz sportif faaliyetlerle gerekse tesis alaninda ortaya koydugumuz eserlerle Soma, spor yatirimlarinin en fazla yapildigi ilçelerden bir tanesi haline geldi. Çocuklarimiza ve gençlerimize sporu sevdirmek onlari spora yönlendirmek amaciyla spora çok önem veriyoruz. Spor ayni zaman hem bir egitim araci hem de saglikli nesillerin yetistirilmesinde araçtir. Bizlerinde bu hususta amaci sporun günümüz dünyasinin sosyal ve kültürel yasaminin ayrilmaz bir parçasi oldugunu bilerek Insanlarimizin spor yapma imkani bulabilecegi, sporu yasam biçimi haline getirecekleri mekanlari ilçemize kazandirmaktir. Bizler de Soma Belediyesi olarak, bütün bu nedenleri hesaba katarak ilçemize küçüklü büyüklü çok sayida tesis kazandirdik. Kazandirmaya da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandi.

"Gençlerimize spor alanlari kazandiriyoruz"

2022 yilinda da gerek spor alaninda yapilan yenileme gerekse yeni yatirimlarin devam edecegini belirten Baskan Ali Tulup, “2022 yili ile birlikte ilçemize 4 adet hali saha ve 1 adet tirmanma duvari kazandiriyoruz. Geçtigimiz 2 yil içerisinde Borsa Istanbul Fen Lisesi okulu bahçesine 1 adet kapali spor salonu, Zafer Mahallemizdeki Soma Anadolu Lisesi bahçesine 1 adet hali saha, Karamanli Mahallemizdeki Fikri Akay Ilkokulu bahçesine 1 adet Hali Saha, Soma Belediyesi Gençlik ve Spor Tesislerine 1 adet kapali hali saha ve Cenkyeri Mahallemize de 1 adet kapali hali saha yaparak kullanima açtik. Yine önceki dönemlerde Cemil Meriç Anadolu Lisesine 1 adet hali saha, Yagcili Mahallemize 1 adet hali saha, Avdan Mahallemize 1 adet hali saha, Zafer Mahallemize 1 adet kapali hali saha kazandirdik.” dedi.



“Sporu tabana Yayacagiz”

Göreve geldigi günden bugüne Soma’da sporu tabana yaymak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Baskan Ali Tulup sunlari söyledi: “Vatandaslarimizin kolaylikla ulasabilecegi spor tesislerini ilçemize kazandirdik, yenilerini insa etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar gençlerimiz ve sporu seven hemsehrilerimiz bu tesislerden yararlandi. Fakat artan genç nüfus ile beraber, sporu da çesitlendirmek ve tabana yaymak amaciyla geçtigimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanimiz Sn. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun tesrifleriyle ’Soma Gençlik Merkezi’mizi de açtik. Tüm bu olumlu gelismeler yaninda dezavantajli olan mahallelere de spor tesisleri kazandirmaya devam ediyoruz. Bu yil içerisinde Inönü Mahallemizdeki Seher Ali Ortaokuluna 1 adet hali saha, Hürriyet Mahallemizdeki Çelebi Mehmet Anadolu Imam Hatip Lisesine 1 adet hali saha, Hamidiye Mahallemizdeki Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize 1 adet hali saha ve Muzaffer Ecemis Kapali Spor Salonuna bir adet Tirmanma Duvari ihalelerini toplamda 2 milyon 593 bin 50,00 TL’ye gerçeklestirip müteahhide yer teslimini yaptik. 7’den 70’e herkesi sporla bulusturmak için yeni projelerle attigimiz adimlarimiz Somamiz ve sporu seven tüm vatandaslarimiz için hayirli, ugurlu olsun.”
Kaynak: İHA