Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor?

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs sürecinde pek çok kez sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Omicron varyantı etkisini arttırırken tüm dünya yeniden sokağa çıkma yasaklarını gündeme almaya başladı. Peki Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor? Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?

Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor?
Omicron varyantı tüm dünyada etkisini arttırırken, sokağa çıkma yasağı da yeniden gündeme geldi. Koronavirüs sürecinde Türkiye ve tüm dünyada pek çok kez sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Omicron varyantının bulaş hızı yükseldikçe ve vaka sayıları arttıkça tüm dünya yeniden tam kapanma konusunu gündeme getirdi. Peki Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi GeliyorSokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi? Türkiye'de de vaka sayılarının yükselmesi gözleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevirdi. Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca yazılı bir açıklama yayınladı. 

Sokağa Çıkma Yasağı Geri Mi Geliyor?

Milyonlarca insan sokağa çıkma yasağının geri gelip gelmeyeceğini bilmek istiyor. yapıyor. Pandemi sırasında Omicron varyantlarının artan etkisi nedeniyle alınan yeni karlar açıklandı.

Kararları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir bir duyurdu. Twitter'dan basın açıklamasını paylaşan Koca, ''Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecek. Omicron varyantının hızını keselim.'' dedi.