Sancaktepe'de Metro Tünellerinin Kapatilmasina Baskan Seyma Dögücü'den Tepki

IBB’nin yönetiminin AK Parti’de oldugu dönemde Sancaktepe’de yapimina baslanan ancak CHP döneminde IBB tarafindan yapimi durdurulan ardindan da projesi iptal edilen metro hatti için açilan tüneller kapatiliyor. Tünellerin içerisine hafriyat kamyonlari ile moloz dökülüyor. Sancaktepe Belediye Baskani Av. Seyma Dögücü yaptigi açiklamada duruma tepki göstererek, “Temel atmama töreni yaparak baslanmis bu Büyüksehir Belediye zihniyeti simdi de metrolari kapatma icraatlariyla devam ediyor” dedi.

Sancaktepe'de Metro Tünellerinin Kapatilmasina Baskan Seyma Dögücü'den Tepki


Sancaktepe’de AK Parti’li IBB döneminde yapimina baslanan Sancaktepe metrosunun insaati, iddiaya göre IBB yönetiminin CHP’ye geçmesinin ardindan durduruldu. Daha sonra metro projesi iptal edildi. Metro hatti için açilan tüneller de hafriyat kamyonlariyla içerisine moloz dökülerek kapatilmaya baslandi. Ilçelerinde metro hatti çalismasinin yapilmasini isteyen Sancaktepeliler, yasanan durum nedeniyle IBB’ye tepki gösterdi.

“Kendi öz kaynaklari ile yapmasi gereken hatti kredi alamama bahanesiyle hafriyat kamyonlariyla doldurarak kapatma girisiminde bulundular”

Sancaktepe Belediye Baskani Av. Seyma Dögücü de IBB’nin Sancaktepe’de metro insaatlarini durdurmasi hakkinda açiklamada bulundu.

Konu ile ilgili açiklamada bulunan Sancaktepe Belediye Baskani Av. Seyma Dögücü, “Dün Yenidogan-Sarigazi-Çekmeköy‘den baslayan hatla alakali 7 ay önce Yenidogan‘da bir kapatma vakasiyla karsi karsiya kalmistik. Metro insaatinin açilmis olan yüzde 4 oraninda ilerleyen insaatin kapatilmasiyla hafriyat kamyonlari ile doldurulmasi ile karsi karsiya kalmistik. Sancaktepe halkinin tepkisini orada dile getirmistik. Bunu yapmamalari gerektigini söylemistik ama iki günlük çalisma gösterdi ki, simdi artik Inönü Atatürk Mahallesi’ndeki Sarigazi saftlarinda kapatma yoluna gittiler. Biz oralarla ilgili de bugün basin açiklamalarimizi yaptik, vatandasimizi bilgilendirdik. Orada 6.9 km uzunlugunda bir küçük hatti kendi öz kaynaklari ile yapmasi gereken, ihalesi o sekilde düzenlenmis hatti kredi alamama bahanesiyle maalesef hafriyat kamyonlariyla doldurarak kapatma girisiminde bulundular. Maalesef temel atmama töreni yaparak baslanmis bu Büyüksehir Belediye zihniyeti simdi de metrolari kapatma icraatlariyla devam ediyor. Istanbul’a maalesef bu sekilde bir hizmet anlayisiyla çalisiyorlar, çalistiklarini zannediyorlar. Biz de bunun karsisinda oldugumuzu vatandasimizin üzüntüsünü orada dile getirdik, basin mensuplarina anlattik. Insallah buna hükümetimiz vasitasiyla, vatandaslarimizin destegiyle bir çare olacagiz” dedi.



Öte yandan metro hatti için açilan tünele hafriyat kamyonuyla moloz döküldügü anlar drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA