Samsun Valisi Uyardi Açiklamasi 'Omicrona Sehrimizi Teslim Etmeyelim'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, son 10 gün içinde Samsun’da vaka sayisinin yüzde 50 oraninda hizli bir artis gösterdigine dikkat çekerek, “Omicrona sehrimizi teslim etmeyelim” uyarisinda bulundu.

Samsun Valisi Uyardi Açiklamasi 'Omicrona Sehrimizi Teslim Etmeyelim'
Samsun’da pandeminin son durumu ve ildeki vakalarin seyri hakkinda bilgi veren Samsun Valisi Zülkif Dagli, “Son günlerde ilimizin pandemi rakamlarinda, görmek istemedigimiz bir tabloyla karsilasiyoruz. 18 - 24 Aralik haftasi verilerinde kismi bir gerileme gösteren vaka sayimiz, son 10 gün itibariyle yeniden bir yükselis içine girdi ve ilimizde maalesef vaka sayimiz yüzde 50 oraninda, hizli bir artis gösterdi. Ülkemizde görülen omicron varyantinin etkileri, henüz sehrimizde görülmeden ortaya çikan bu ani artis bizi endiselendiriyor” dedi.



“Ama bu durum sadece bizi endiselendirmemeli” diyen Vali Dagli, sunlari kaydetti:

“Hepimiz, yeni varyantin etkileri ilimizde ortaya çikmadan, bu olumsuz tablodan kurtulmanin yollarini aramali ve koronanin bizi bunalttigi, ölümleri arttirdigi günleri hatirlayarak, omicronu yenmek için eski ayarlarimiza, önlemlere daha siki uyum sagladigimiz günlere geri dönmeliyiz. Çene alti maske kullanmaktan vazgeçmeli, kalabalik yerlerden olabildigince uzaklasmali, bu ortamlarda bulunmamiz gerekiyorsa kesinlikle maskeli olmali ve hepsinden de önemlisi mutlaka ve mutlaka asimizi yaptirmaliyiz. Devletimiz Kovid-19’la mücadele edebilmemiz için bize her türlü imkâni sunuyor. Son günlerde Saglik Bakanligimiz tarafindan yapilan düzenlemeyle, bir önceki asisinin üzerinden 3 ay geçen vatandaslarimiza da hatirlatma dozlarini yaptirma hakki verildi.

Yerli asimiz Turkovac’in ilimize gelmesine sayili günler kaldi. Elimizde bu kadar güçlü silah varken bu mücadeleyi kaybetmemeli, ilimizi koronadan korumali, onca zorlugun ardindan, yerli asimizi da ürettigimiz bir ortamda vaka sayimizin artmasina, yeni can kayiplari yasamamiza izin vermemeliyiz.”

Vali Dagli tüm vatandaslara çagrida bulunarak, “Lütfen koronayla mücadelede eski ayarlarimiza dönelim. Maske mesafe önlemlerine riayet edelim. Asi hakkimiz varsa bunu mutlaka kullanalim, asimizi ertelemeyelim. Sehrimize dogru gelen yeni varyant, etkisini göstermeden, önlemimizi alalim. Omicrona sehrimizi teslim etmeyelim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA