Prof. Dr. Ömer Özkan Açiklamasi 'Asiye'nin Normal Yasamina Dönmesi 1 Yili Bulabilir'

Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, pitbull saldirisinda agir yaralanan ve 10 gün önce doku nakli yaptiklari Asiye Ates’in saglik durumuyla ilgili, "Kemik eksigimiz, çenemizde eksigimiz var. Sinirlerimizde hasarimiz var. Onlarla ilgili devam etmeye çalisacagiz. Ileride saçli derisiyle ilgili islemlerimiz olacak. Asiye’nin normal bir insan gibi görünsün, normal bir insan gibi hayatini devam ettirsin diye ugrasiyoruz. Bu zaman bir yili bulabilir" dedi.

Prof. Dr. Ömer Özkan Açiklamasi 'Asiye'nin Normal Yasamina Dönmesi 1 Yili Bulabilir'
Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde, 22 Aralik’ta yasadiklari sitenin bahçesinde Pitbull cinsi 2 köpegin saldirisinda agir yaralanan Asiye Ates, Gaziantep’teki müdahalesinin ardindan Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin devreye girmesiyle uçak ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmisti. Dünyaya ve Türkiye’ye yaptigi basarili yüz nakilleri ve rahim nakliyle adini duyuran AÜ Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafindan 26 Aralik’ta 4 saatlik operasyonla doku nakli gerçeklestirildi.

Bacagindan ve sirtindan alinan dokular küçük Asiye’ye basarili bir sekilde nakledildi. Asiye, 2 günlük takibin ardindan uyandirilarak 48. saatin sonunda yogun bakimdan çikarildi. Bir süre daha takip edilen Asiye, yogun bakimdan normal servise alindi. Saglik durumu iyi olan Asiye, annesi Zübeyde, babasi Hüseyin Ates’le birlikte ikinci operasyonun yapilacagi günü bekliyor.

"1 hafta 10 güne ikinci operasyon"

Asiye’nin saglik sürecinin iyi gittiginin altini çizen Prof.Dr. Ömer Özkan, “Hastanin diger bulgulari iyi ama fonksiyonel bazi sikintilarimiz olacak. Onlari çözmeye düzeltmeye çalisiyoruz. Yakin zamanda onlarla ilgili de islemlere baslayacagiz. Ikinci operasyon için naklettigimiz dokularin durumunun stabillesmesini bekliyoruz. Onlardan emin oldugumuz zaman yaptigimiz bir iki islem var. Her yaptigimiz islemde digerini bozmamak gerekir. Yakin zamanda diger isleme geçeriz. Bu sürede bir hafta on günü bulabilir” ifadelerini kullandi.

"Çözmeye çalisiyoruz"

Isitme sorunuyla ilgili durumlari kulak burun bogaz hekimlerinin yakindan takip ettigini ifade eden Ömer Özkan, “Sikinti var tabi ama çözmeye çalisiyorlar. Sinirle ilgili kisim bizimle alakali. Biz onu toparlamaya çalisacagiz" dedi.

"Normal yasamina devam etmesini istiyoruz"

Asiye’nin sosyal bir olay oldugunu ve çok dikkat çektigini dile getiren Özkan, “Tabii ki bu bir çocuk. Psikolojik durumu var agir ve ciddi bir travmaydi. Asiye’nin hayatta kalmasi önemliydi bu güzel. Bundan sonraki kisminda görüntüsünde fonksiyonel kayiplari olmasin, yasamina normaline eskisine yakin devam etsin diye elimizden geleni yapacagiz. Ufak tefek sikintilari var ama. Asiye’ye elimizden geldigince ekipçe destek olmaya çalisiyoruz" diye konustu.

"Kemik eksigi var"

Ikinci operasyonun içerigi hakkinda bilgiler veren Özkan, “Var birkaç seansimiz. Kemik eksigimiz, çenemizde eksigimiz var. Sinirlerimizde hasarimiz var. Onlarla ilgili devam etmeye çalisacagiz. Ileride saçli derisiyle ilgili islemlerimiz olacak. Var birkaç islemimiz. Asiye’nin normal bir insan gibi görünsün, normal bir insan gibi hayatini devam ettirsin diye ugrasiyoruz. Bu zaman bir yili bulabilir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA