Pamukkale Zabitasindan Denetim Atagi

Pamukkale Belediyesi, 2022 yilinin ilk haftasindan itibaren denetim atagina geçti. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, halk sagliginin önemli bir unsur oldugunu belirterek, bunun için tüm ekiplerin denetimleri siki bir sekilde 2022 yilinda da devam edecegini belirtti.

Pamukkale Zabitasindan Denetim Atagi


Pamukkale Ilçesinde halk sagliginin korunmasi noktasinda ve tüm dünyada salgin hastalik olarak ilan edilen koronavirüse bagli alinan önlemler, yayimlanan genelgeler dogrultusunda ilçede faaliyet gösteren isyerlerinin, pazar yerlerinin hijyen, mesafe denetimleri ve HES Kodu kontrolleri Pamukkale Belediyesi Zabita ekiplerince gerçeklestiriliyor. Her yil oldugu gibi, Pamukkale Belediyesi Zabita ekipleri, tüketicinin korunmasina yönelik tedbirler kapsaminda kantin, firin, pastane, restoran gibi yiyecek içecek satisi, sunumu yapan isyerlerinin denetimleri ile birlikte, marketlerde ve pazarlarda fiyat etiketi, büyükbas, küçükbas ve kanatli hayvanlarin beslenmesi yasak olan mahallelerde belirtilen hayvanlarin kaldirilmasi, metruk binalarin tespitleri, hurda araçlar ile ilgili denetimler, çevre kirliligine neden olan isletmeler, vatandaslar hakkinda yasal islemler konusunda denetim ve çalismalarini 2021 yilinda da sürdürdü. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, tüm bu kontrolleri 2021 yilinda aksaksiz ve düzenli bir sekilde gerçeklestiren Zabita ekiplerine tesekkür ederek, bu denetimlerin daha siklastirilarak devam ettirilecegini belirtti.



Pamukkale Belediyesi Zabita ekipleri, 2022 yilinin denetimlerine HES kodu ile girilmesi gereken isletmelere yönelik denetimlerle birlikte, kantin ve marketlerde fiyat etiketi denetimi ile basladi.

Denizli Valiligi Il Pandemi Kurulu’nun kararlarini titizlikle yerine getiren Pamukkale Belediyesi, il ve ilçe genelinde koronavirüsle mücadele kapsaminda yürütülen çalismalari ve tedbirlerin sürekliligini saglamak adina gerçeklestirdikleri denetimlerden biri olan HES Kodu denetimlerine geçtigimiz yil oldugu gibi 2022 yilinda da sürdürüyor. Özellikle kafe, restoran, oyun salonu, internet kafe gibi vatandaslarin bir arada oldugu kalabalik ortamlarda yapilan HES Kodu sorgulamasi yapan Pamukkale Belediyesi Zabita ekipleri, pozitif vaka ve temasli kisi tespiti kontrolü gerçeklestirerek, vatandaslara salginla mücadele konusunda gerekli bilgilendirmeleri gerçeklestirdi. Pamukkale Belediyesi Zabita ekipleri ayrica, temel gida ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarinda artis yaparak haksiz kazanç elde edilmesini engellemek amaciyla market gibi satis yapan isyerlerinde denetim gerçeklestirdi. Ekipler, marketlerde raflari tek tek dolasarak etiketleri inceleyip fahis oranda fiyat artisi yapilip yapilmadigini ve kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarinin ayni olup olmadiginin kontrolünü sagladi.

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle halk sagligini korumak için tüm denetimlerimizi daha da siklastirarak, düzenli olarak devam edecegiz. Korona virüsle mücadelemiz devam ediyor. Halkimizin bu önümüzdeki süreçte de salginla mücadeleye destek vererek, maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyarak asilarini gönül rahatligi ile olacaklarina inaniyorum. Korona virüse karsi zaferi hep birlikte kazanacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA