Ögrencilerle 'Kariyer Günleri'nde' Bulustu

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehit Ömer Harun Demir Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programina katildi. Baskan Fadiloglu, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, ögrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili tavsiyeler verdi.

Ögrencilerle 'Kariyer Günleri'nde' Bulustu
Ilçe genelinde egitim gören ögrencilerle her firsatta bir araya gelen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, son olarak Sehit Ömer Harun Demir Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programinda, 11 ve 12. sinifi ögrencileriyle bulustu. Programa; Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Ermeydan, Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, Sehit Ömer Harun Demir Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Taner, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

“Baskanimizin ziyaretinden büyük bir onur ve gurur duyduk”

Programin açilis konusmasini yapan Sehit Ömer Harun Demir Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Taner, “Kiymetli Sehitkamil Belediye Baskanimiz Sayin Ridvan Fadiloglu’na, Sehitkamil Belediyesinin sicakligini okulumuza tasidigi için, bütün yogunluklarina ragmen okulumuza gelerek ögrencilerimizle hasbihâl ettigi için tesekkür ediyorum. Baskanimizin bu ziyaretinden büyük bir onur ve gurur duyduk. Allah, her zaman kendisinden razi olsun diyor, hizmetlerinin devamini diliyorum” dedi.

“Allah’in izniyle ummadiginiz yerden ummadik kapilar açilacaktir”

Programa konusmaci olarak katilan Baskan Ridvan Fadiloglu, ilk olarak hayat tecrübelerini ögrenciler ile paylasti. Ögrencilere, kendi hayatindan kesitler anlatarak ögüt veren Fadiloglu, “Su anda sizler üniversite sinavina odaklanmissiniz. Akademik basari mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak gelistirmemisse akademik basarinin da hiçbir manasi yoktur. Su anda sizlerin hayalleri, idealleri var; olmasi da lazim. Büyük hedefler koymak lazim ama bu hedeflere kosarken insani degerleri hiçbir zaman unutmamamiz lazim. Iyi insan olmak, hepimizin asli vazifesidir. Olmazsa olmazimizdir. Akademik çalismalarin yaninda eger iyi birey olursak, önümüz her zaman açiktir. Allah’in izniyle ummadiginiz yerden ummadik kapilar açilacaktir. Sizler yarin ebeveyn olarak, en önemlisi sizden sonraki nesli isleyeceksiniz, hepiniz birer egitmensiniz. En bastaki egitmen anne, babadir. Önce kendimizi evlatlarimizi egitecek hale getirme zorunlulugumuz var. Hayatta islemesi en zor olan sey ve bunlari isleyip o noktaya getirebilmek, birey olarak bizim elimizde. Bunun için çok çalismamiz ve çok okumamiz gerekiyor. Sizler bir kere imam hatipli olarak çok sanslisiniz. Isi, asli ve manevi degerleriyle ilgili ebedi hayata yönelik olarak bilgilerle donatiliyorsunuz. Bu da sizin için çok büyük bir avantaj. Isin o boyutundan bakarak, yarin nitelikli bireyler, nitelikli sahislar olarak en önemlisi olarak bizden sonraki nesilleri isleyebilmektir” diye konustu.

Fadiloglu, programin geri kalan bölümünde ögrencilerin sorularini cevapladi. Program sonunda, ögrenciler tarafindan Baskan Ridvan Fadiloglu’na çiçek takdim edildi. Baskan Ridvan Fadiloglu ise ögrencilere çesitli hediyeler sundu. Fadiloglu, daha sonra ögrenciler ile birlikte hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA