KAYMEK'in 0-8 Yas Bebek Ve Çocuk Ilk Yardim Kursu Basladi

Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) egitim ve kurslari ile ilklere imza atmaya devam ediyor. Ilk yardim konusunda birçok kez egitim ve kurslar veren KAYMEK’in ilk kez düzenledigi 0-8 Yas Bebek ve Çocuk Ilk Yardim Kursu basladi.

KAYMEK'in 0-8 Yas Bebek Ve Çocuk Ilk Yardim Kursu Basladi
KAYMEK A.S. el sanatlarindan müzige, dil kurslarindan isaret diline kadar onlarca farkli alanda binlerce vatandasin katildigi kurs ve egitimler düzenliyor. Çalismalarinda hiz kesmeyerek Türkiye’de örnek gösterilecek bir projeye daha imza atan KAYMEK bir ilki gerçeklestirerek ‘0-8 Yas Bebek ve Çocuk Ilk Yardim Kursu’ düzenledi.

Kurs açilisinda Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk’ün yani sira Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Oguzhan Postalli, Afet ve Acil Durum (AFAD) Il Müdürü Osman Atsiz, KAYMEK Müdürü Denizhan Burhan da yer aldi. KAYMEK kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Baskan Büyükkiliç’in selamlarini ileterek i, kursiyerlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarini ifade etti ve Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdiklerini söyledi.

Öztürk, “Kimler arzu ederse, 7’den 70’e diye tabir ettigimiz kurs merkezlerimizde sizlerle bir araya geliyoruz, sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz. Biz ilk yardim anlaminda birçok kurslar düzenliyoruz. Bizim modüllerimiz arasinda var fakat bebek ve çocuk ilk yardimi anlaminda bu bir ilk olacak. Insallah bu da bir örnek çalisma. Türkiye genelinde de bunun örnek alinmasini arzu ediyoruz” diye konustu.

Konusmasinda, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç’in, doktor olmasi nedeniyle böyle anlamli ve farkli kurslara yöneldiklerini belirten Öztürk sunlari dile getirdi;

“AFAD ve Saglik Müdürlügü ile hastanelerimizde, tüm kamu kurum ve kuruluslari ile isbirligi içerisinde çalisma yapan bir belediyeyiz. Hep birlikte bu hizmetleri sizlere sunmaktan mutluluk duymaktayiz. Burada 0-1 yas bebek ilk yardimi ve ayni zamanda da 0-8 yas arasinda bebek ve çocuk ilk yardimi anlaminda kurslar düzenlemekteyiz. Insallah bunun çok faydali olacagina inaniyorum. Kursumuz 24 saat olarak planlanmis durumda. 18 saati bu sekilde ders ve 6 saati de uygulamali olacak. Bu kurslarimizda temek ilk yardim bilgisi, solunum yolu tikanma ilk yardim bebek, çocuk, yetiskin bunlarla, hepsiyle alakali bir kursumuz olacak. Burada kanamalarda ilk yardim, epilepsi krizinde ilk yardim, bilinç bozuklularinda ilk yardim olacak. Tabi bunlarin hepsinin bir açilimi var. Havalede, hayvan isirmalarina, yaralanmalarda, zehirlenmelerde, yaniklarda, donmalarda ilk yardim, temel yasam destegi, kiriklarda ilk yardim, gögüs agrilarinda ilk yardim, göze, kulaga, buruna yabanci bir cisim kaçmasi durumunda ilk yardim gibi çok farkli, güzel egitimler alacagiz. Bunun en önemli tarafi bebek ve çocuklar için ilk defa yapiliyor olmasidir.”

Ilk yardim kurslarina katilarak, sertifika aldigini ve daha önce bir çocuga ilk yardim müdahalesinde bulundugunu anlatan Öztürk, “Biz insanlarin mutluluklarindan beslenen kisileriz. Ben de ilk yardim kurslari almis ve ilk yardim sertifikasi almis birisiyim ama tabi ki bebek olunca birazcik daha hassas bir konu oluyor. Kendimin de yasadigim bir olayi anlatayim. Ilk yardim kursu aldiktan sonra markette çocugun birisinin öksürdügünü gördüm annesi yaninda. Annesi telaslandi. Biz de bir hafta 10 gün kadar olmustu yani bu kursu alali. Onun rahatligi ile temel egitimleri de almis olmanin rahatligi ile hemen ‘bir saniye hanimefendi, merak etmeyin’ deyip çocugu aldim. Ögrenmis oldugum teknikler ile çocugumuzu tutup agiz üstü yatirip sirtina beline müdahaleler yapmak suretiyle çocugun o öksürmesine vesile olan oradan agzina atmis oldu bir cisim oldugunu gördük, agzindan çikti. Anne agliyor tabi, bu arada çok rahatladi, çocuk da rahatladi, bize tesekkür etti. Bu da bir hayat kurtarma oldu bizim için. Bu egitimin, bir cana, bir sikintili insana el atma anlaminda da faydasi olsa bizleri bunlar mutlu eder. Biz insanlarin mutluluklarindan beslenen kisileriz. Birilerini biz mutlu edebilirsek bizler mutlu oluruz. O anlamda kurslari önemsiyoruz” diye konustu.

Afet ve Acil Durum Il Müdürü Osman Atsiz ise kursiyerleri ilk yardim ve AFAD faaliyetleri konusunda bilgilendirerek, egitimin çok büyük katki saglayacagini ifade etti.

Kurs açilisinda tesiste siniflari gezen, kursiyerlerle sohbet edip, taleplerini dinleyen Öztürk, katilimcilara ve destek olan bütün kurum ve kuruluslara tesekkür etti.
Kaynak: İHA