Kadinlar Esitlik Merkezi'nde Hem Üretiyor Hem Para Kazaniyor

Küçükçekmece Belediyesi Kadin Esitlik Merkezi’nde Kasim ayinda baslayan ‘sabun atölyesine’ devam eden kadinlar, ürettikleri hediyelik sabunlarla hem para kazaniyor hem de çesitli yardim kuruluslarina katkida bulunuyor.

Kadinlar Esitlik Merkezi'nde Hem Üretiyor Hem Para Kazaniyor
Küçükçekmece Belediyesi her yastan kadina çesitli branslarda kurslar vermeye devam ediyor. Küçükçekmece Belediyesi Kadin Esitlik Merkezi’nde Kasim ayinda baslayan ‘sabun atölyesine’ devam eden kadinlar, üretime katkida bulunuyor. Kadinlar ürettikleri hediyelik sabunlarla hem para kazaniyor hem de çesitli yardim kuruluslarina katkida bulunuyor.

"Her yastan her kesimden kadinlari agirliyoruz"

Her yastan ve kesimden kadinin bu kursa katildigini belirten Kadin Esitlik Merkezi Koordinatörü Gonca Aslan, “Burada ögrendikleri bilgilerle sabun yapan kadinlarimiz, yilbasina özel birçok satis gerçeklestirdi. Yeni yeni siparisler aldi. Kadinlarimizin ekonomik özgürlügünü eline almasini görmek bizim için gurur verici” diye konustu.



“Sabun yapmakla yardimlasmayi birlestirdik”

Kursa bir seyler ögrenmek ve terapi amaçli katildigini ifade eden 38 yasindaki ev hanimi Yasemin Türkeli, sattigi ürünlerle lösemili çocuklara yardimda bulundugunu söyledi.

Sabun yapmakla bu tür yardimlarda bulunmayi birlestirmekten mutluluk duydugunu belirten Türkeli, “Normalde de yardim kuruluslari için çalismalar yapiyordum. Burada yaptigim sabunlari da arkadaslarimla lösemili çocuklar için gerçeklestirilen festivalde sattim. Yilbasi oldugu için de bolca ürün sattik. Geliri ise lösemili çocuklarimiza verdik. Sükürler olsun maddi durumum iyi oldugu için elde edilen gelirin bir kismiyla da Dogu’daki çocuklara bot ve mont aliyorum” diye konustu.



“Hedefim bu isi ilerletmek”

Emekli, ev hanimi olan 52 yasindaki Gülümser Çaliskan da böyle bir kursu kendilerine sunduklari için Belediye Baskani Kemal Çebi’ye tesekkürlerini iletti. Yilbasinda yaptigi kardan adamlari sosyal medyada sattigini belirten Çaliskan, ilerde bu isi ilerletip daha büyük paralar kazanmayi hedefledigini söyledi.

Satis yapmak için Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarsisi’na da basvuracagini belirten Çaliskan, “Bu kurs hem ayaklarimizin üstünde durmamizi sagliyor hem de psikolojik olarak iyi geliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA