Istanbul'dan Gelerek Sakarya'daki Kuyumculari Dolandirdilar

Istanbul’dan Sakarya’ya gelen ve kuyumculara gerçek altinla gümüs karisimi olan sahte altinlari satarak dolandiricilik yapan 2’si kadin toplam 4 süpheli polis ekiplerince suçüstü yakalandi. Satmaya hazir olduklari sahte altinlar ve sattiklari sahte altinlardan elde ettikleri 20 bin 840 lira ile yakalanan süpheliler adliyeye sevk edildi.

Istanbul'dan Gelerek Sakarya'daki Kuyumculari Dolandirdilar
Alinan bilgiye göre, Istanbul’dan Sakarya’ya gelen 2’si kadin olmak üzere toplam 4 süpheli altin ve gümüs karisimi olan sahte altinlari Serdivan ve Adapazari ilçelerinde bulunan 4 kuyumcuda bozdurdu. Kuyumcularin yaptiklari zimpara isleminden geçen sahte altinlarin, isleme kisminda yapilan incelemeler esnasinda sahte oldugu ortaya çikti.

Kuyumcular birbirlerini uyardi

Atölyelerde altinlarin sahte oldugunu tespit eden kuyumcular, WhatsApp gurubundan dolandiricilara karsi meslektaslarini uyardi. Durumun haber verilmesi üzerine harekete geçen Sakarya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik Dolandiricilik ekipleri inceleme baslatti. Yapilan güvenlik kameralari incelemeleri sonrasinda ekipler, süphelilerin 36 yasindaki C.K., 38 yasindaki H.Y. ile 34 yasindaki H.I. (kadin) ve 21 yasindaki G.A. (kadin) oldugunu belirledi. Ekipler, kent merkezindeki sarraflarin çevresinde önlemlerini alarak süphelileri altin bozdurmak için geldikleri kuyumcu dükkanlarinin yakininda kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Emniyetteki islemleri sonrasinda 2’si kadin 2’si erkek toplam 4 süpheli adliyeye sevk edildi.

6 sahte altin ve 20 bin 840 lira para ele geçirildi

Öte yandan, süphelilerin üzerlerinde ve PTS kayitlarindan yeri belirlenen araçlarinda yapilan aramalarda 6 sahte altin ve kuyumculardan aldiklari 20 bin 840 lira ile yarim altin ele geçirildi. Sahislarin, sahte altinlari bozdurduklari anlar kuyumcularin güvenlik kameralarina yansidi. Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, süphelilerin kadin ve erkekli 2 ayri gruba ayrilarak kuyumcuya girmesi ve altinlari bozdurmasi yer aliyor.
Kaynak: İHA