Halkbank'tan Kadin Girisimcilere Destek

Halkbank, Türkiye’de kadin girisimci ekosistemini büyütme hedefiyle Üreten Kadinlar Yarismasi’ni baslatiyor. Türkiye’nin önde gelen is kadinlarindan olusan bir jürinin belirleyecegi basarili girisimciler, basta nakdi yardimlar olmak üzere girisimlerini büyütecek desteklerle ödüllendirilecek. Ödül töreni 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde gerçeklestirilecek.

Halkbank'tan Kadin Girisimcilere Destek
Girisimci kadinlari tesvik etmek amaciyla 2021’de avantajli kosullarla Kadin Girisimci Destek Paketini açiklayan ve 9 ilde düzenledigi Üreten Kadinlar Zirveleri ve Toplantilariyla destegini yurt disina yayan Halkbank, bu yöndeki vizyonunu 2022’de daha da ileriye tasimayi hedefliyor. Kadin girisimcileri gelistirecek bir ödüllendirme programi hazirlayan banka, bu dogrultuda ‘Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasini’ düzenliyor. Yarismada mikro üretici kadin girisimci kategorisinde 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin 3’üncüye ise 100 bin TL ödül verilecek. KOBI Üretici kadin girisimci kategorisinde 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin, 3’üncüye 100 bin TL’lik ödül verilecek. Kadin kooperatifi kategorisinde ise 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin, 3’üncüye ise 100 bin TL’lik ödül verilecek.

‘‘Üreten Kadinlar Projesi 88 bin 500 kadina ulasti’’

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Kredi Destek Paketinin geldigi asamayi ve Üreten Kadinlar Yarismasi’ni, Istanbul’da düzenledigi basin toplantisiyla açikladi.

Arslan, “Kurguladigimiz finansal imkanlarla, 2021 yil sonu itibariyla tam olarak 88 bin 500 kadin girisimciye 8,6 milyar Türk Lirasini asan kredi kullandirimi gerçeklestirdik. Üreten Kadinlar Toplantilarimizla neredeyse her meslek grubundan kadin girisimcinin hayatina olumlu katkilarda bulunma sansini yakaladik, desteklerimizin yatirima, üretime, istihdama ve ihracata vesile olduguna harika basari öyküleriyle taniklik ettik. Projemizin birinci yilinin sonunda yani 8 Mart 2022 tarihine kadar 100 bin girisimciye ve 10 milyar TL kredi hacmine ulasma hedefi koymustuk bu hedefi asacagimiza inaniyoruz. Bu arada kadin girisimcilerimizde yüzde 99,6’lik geri ödeme yüzdesine sahip oldugumuzu paylasmak isterim. Zaten biliyorduk ama kadinlarin borçlarina son derece sadik oldugunu bir kez daha görmüs olduk” diye konustu.

Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi

2022’de Halkbank olarak kadin girisimci ekosistemini büyütmeye yönelik desteklerini genisleteceklerini belirten Osman Arslan, Türkiye’nin her kösesinde ürettikleri ile kendisine, ailesine, yöresine, ülkesine katki saglayan kadinlari ödüllendirmek amaciyla Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi’ni baslattiklarini ve bu yarismayi sonraki yillara da tasimayi arzu ettiklerini açikladi.

Arslan, “Örnek çalismalara imza atan, fark olusturan girisim hikayesi olan, sürdürülebilir fayda olusturan, pazarlamada ayrisan, ülkemizi yurt içinde veya yurt disinda basariyla temsil eden ve Türkiye’nin kalkinmasi yolunda bulundugu yöreye katma deger saglayan kadinlari ödüllendirecegiz. Ödüllerimizi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde Istanbul’da düzenleyecegimiz Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi Ödül Töreni’nde takdim edecegiz” dedi.

Kategoriler ve ödüller

Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi’nda çesitli basliklar altinda para ödüllerinin yani sira iki özel ödül ve çesitli destekler sunulacak. Mikro üretici kadin girisimci kategorisinde 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin 3’üncüye ise 100 bin TL ödül verilecek. KOBI Üretici kadin girisimci kategorisinde 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin, 3’üncüye 100 bin TL’lik ödül verilecek. Kadin kooperatifi kategorisinde ise 1’inciye 200 bin, 2’inciye 150 bin, 3’üncüye ise 100 bin TL’lik ödül verilecek.

Sifir Atik Kategorisi

Özel ödüllerle ilgili bilgi veren Osman Arslan, “Sifir Atik hedefini tüm hizmet birimlerinde hayata geçiren bir banka olarak; Üreten Kadinlar Toplantilarimiz boyunca çevre hassasiyetimizi hep ön planda tuttuk. Dolayisiyla, çevresel farkindaligi yükselten, bu konuda öne çikan ürün veya hizmeti olan bir kadin girisimcimiz, Sifir Atik Kategorisi Özel Ödülü’nü almaya hak kazanacaktir. Ayrica yarismamizda, Türk lirasinin üzerinde resmi yer alan ve dönemindeki çalismalarla Türk kadinlarina ilham veren Fatma Aliye Topuz adina da özel bir ödül verecegiz” diye konustu.

Girisimcilere egitim, pazarlama, iletisim ve bankacilik uygulamalari destegi

Nakdi ödüllerin yani sira girisimci ve kooperatiflere egitim, pazarlama, iletisim destegi ve avantajli bankacilik uygulamalari sunacaklarini ifade eden Arslan, “Bankamiz bünyesinde kurulan ve kadin girisimcilerimize genis bir yelpazede sürekli egitim destegi sunacak olan ‘Üreten Kadinlar Akademisi’ çatisi altinda tüm finalistlere kapsamli girisimcilik egitimleri verilecektir. Bununla birlikte tanitim amaçli kurguladigimiz Medya Iletisim Paketi çerçevesinde, reklam ve iletisim odakli medya firsatlari saglayacagiz. Yarismamiza katilan kadin kooperatifleri içerisinden seçilenlere 8 Mart 2022 tarihinde gerçeklestirecegimiz ödül töreninde stant açarak, kendilerini ve ürünlerini tanitma imkâni sunacagiz. Ayrica Yasam Boyu Bankacilik Hizmet Paketi ile girisimcilerimizin havale - eft islemlerinden ücret alinmayacak ve kredi karti ile POS aidati talep edilmeyecektir” ifadelerini kullandi.

‘’Yarismanin kaybedeni yok: Tüm katilimcilara girisimcilik egitimi’’

“Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi’nda kaybeden olmayacaktir” diyen Osman Arslan, “Tüm kadin girisimcilerimize kiymet veriyoruz. Bu nedenle tüm katilimcilarimiza ‘Temel Girisimcilik Egitimi’ hediye edecegiz” paylasimini yapti.

Arslan, “Kadinlari ekonomik hayata daha fazla dahil edebilmek ve potansiyellerini ortaya çikarmak amaciyla, ekonomik oldugu kadar sosyal fayda da saglayacak çözümler gelistiriyoruz. Açikladigimiz ödül programimiza da bu bakis açisiyla yaklasiyoruz. Halkbank olarak kadinlarin her alanda desteklenmesi konusunda elimizden geleni yapmaya devam edecegiz’’ dedi.

Basvuru ve jüri üyeleri

Halkbank Üreten Kadinlar Yarismasi’na basvurular, bankanin web sitesi üzerinden gerçeklestirilecek. Degerlendirmeyi yapacak jüri üyeleri ise su isimlerden olusuyor: Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, BEE’O Kurucusu Dr. Asli Elif Tanugur Samanci, Limak Holding Yönetim Kurulu Baskani Ebru Özdemir, Big Chef’s Kurucusu Gamze Cizreli, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yilmaz, Seza Çimento Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Yasemin Açik ve Gürmen Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz.
Kaynak: İHA