Evlat Nöbetindeki Baba Açiklamasi 'Kalem Yerine Oglumun Eline Silah Verdiler'

Van’in Gürpinar ilçesinden gelerek oglu Mikail Erdinç için eyleme katilan Yusuf Erdinç, PKK terör örgütü tarafindan kaçirilan çocuklarin ellerine kalem yerine silah verildigini ifade ederek ogluna geri dön çagrisinda bulundu.

Evlat Nöbetindeki Baba Açiklamasi 'Kalem Yerine Oglumun Eline Silah Verdiler'


Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilarak daga götürülen aileler, 12 aydir süren eylemlerinde HDP binasina yürüyerek çocuklarini istedi. Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Subat 2021’den bu yana her hafta partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari farkli tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari artarak 32’yi bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki ’Daglari kurtlara kuslara birakin’, ’Evlat nöbetindeyiz’, ’Çocuklarimizi istiyoruz’, ’Artik yeter! Yakamizdan düsün’ ve ’Anneler nöbette’ yazili dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

“SENIN YERIN TÜRKIYE CUMHURIYETIDIR”

Terör örgütü PKK tarafindan 2015 yilinda oglu Mikail Erdinç için evlat mücadelesini sürdüren Yusuf Erdinç, oglunun Istanbul’da 2015 yilinda hukuk bölümü ögrencisiyken kandirilarak daga götürüldügünü söyledi.

Erdinç, “Oglum Marmara Üniversitende hukuk okuyordu, ikinci sinifta oglumu kaçirdilar, götürüp Amerika’ya teslim ettiler. Kalem yerine oglumun eline silah verdiler. Onlarin ne dini, ne imani, ne de kitabi var. Buradan ogluma sesleniyorum, oglum bak! 2015 yilindan bu yana seni ariyorum, senin pesindeyim, seni bulamadim. Dünyayi dolastim ama seni bulamadim. Su an Suriye’de oldugunu biliyorum, orasi senin yerin degil, senin yerin Türkiye Cumhuriyetidir. Beni duyuyorsan birak gel. Seni orada korkutuyorlar, oraya gidersen ceza verirler diyorlar ama öyle bir sey yok. Ben Diyarbakir’da oturuyorum. Simdiye kadar 38 kisi geldi, hepsi de evlerine gitti. Bir gün dahi ceza almadilar. Gel elimi tut evimize gidelim. Kaldigin yerden devam et, yeter ki birak gel” dedi.



“ANNEM VEFAT EDERKEN BANA VASIYET ETTI OGLUMU BUL GETIR”

PKK terör örgütü tarafindan kaçirilan kardesi Ayetullah Yildirim’in agabeyi Nurullah yildirim kardesine seslenerek, “Çaldiran’dan buraya senin için geldim HDP’nin önündeyim. Annen vefat ederken kardesimi bana vasiyet etti. Oglumu bul getir diye. Ben de bu yüzden buradayim. Burada mücadele veriyoruz. Baban yaslidir, anneni görmedin. Bari gel babani gör. Ayetullah kardesim gel geri dön, bu devlet bizim devletimizdir, baska devlet yoktur, 8 yildir gitmissin, senden haberimiz bile yok geri dön” diye konustu.



“FATIH’IN ANNESI HASTA, ONUN ÖZLEMIYLE KANSER OLDU”

Annesi hasta oldugu için yengesi eyleme katilan, 12 yil önce PKK tarafindan daga kaçirilan Fatih Arslan’in (20) yengesi Aynur Arslan, “Fatih gel annen çok hasta, annen için gel, kendini de kurtar, hayatini kurtar, gençsin yasin küçük, gel artik hayatini kurtar, gel annenin yüzü gülsün artik. Gel annen senin için hastalandi, kanser oldu, gel anneni gör senin için sürekli agliyor, derdinden hasta oldu” seklinde konustu.

(Yunus Tugrul-IHA)
Kaynak: İHA