Eskisehir'in Yillik 1,5 Milyar Dolar Ihracat Hedefi Uzak Degil

Eskisehir Mütesebbis Is Adamlari Dernegi (ESMIAD) Baskani Samil Seyhan, Eskisehir ihracatinda yasanan artisi degerlendirerek, “Sevindirici olarak gözüken 2021 Aralik ayi ihracat artisini 2022 yilinda devam ettirebilirsek en az yillik 1,5 milyar dolar ihracat hedefi uzak olmayacaktir” dedi.

Eskisehir'in Yillik 1,5 Milyar Dolar Ihracat Hedefi Uzak Degil
Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan verilere göre merkezi Eskisehir’de bulunan firmalarin 2021 yili ihracati yüzde 24 artti. Verileri degerlendiren ESMIAD Baskani Samil Seyhan, 2021 Aralik ayinin Eskisehir ihracati için sevindirici oldugunu kaydetti.

Seyhan, Omicron varyantina da deginerek Türkiye’nin olumsuz muhtemel durumlari üretim ve sanayi ile firsata çevirebilecegini ifade etti.



“Rakamlar tatmin edici degil”

Baskan Seyhan, TIM tarafindan açiklanan rakamlarda Eskisehir’deki ihracat artisinin tatmin edici olmadigini söyledi.

Seyhan, “2020 yilina göre yüzde 24 oraninda olan ihracat artisimizi, 2019 yilina göre degerlendirdigimizde yüzde 5 bile degil. Zaten 2020 yilinin Nisan ve Mayis aylarinda yari yariya düsen ihracat oranimiz bu farklari ortaya çikartiyor. 2021 yili Eskisehir ihracati için sevinebilecegimiz aylardan biri Aralik. 2021 Aralik ayinda ortaya çikan ihracat artisini 2022 yilinda devam ettirebilirsek en az yillik 1,5 milyar dolar ihracat hedefi uzak olmayacaktir” dedi.



“Her ihracat ekonomimize fayda saglayacaktir”

Son zamanlarda vaka sayilarinin artmasinda oldukça etkili bir rol oynayan Omicron varyanti hakkinda konusan Seyhan, “Tüm dünyayi etkisi altina alan Omicron varyanti nedeniyle Çin’in Ningbo sehrinde bir kapanma uygulamasi yapilacagi açiklandi. Bu nedenle bölgedeki iç nakliye hizmetleri durma asamasina geldi. Mevcut durumun daha kötüye gitme ihtimali de oldukça yüksek. Bu durumu Türkiye, üretim ve sanayi sektörü ile firsata çevirebilir. 2022 yilinin ilk çeyreginde yurtdisina yapacagimiz her satis, her ihracat ekonomimize fayda saglayacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA