Eskisehir Her Egitim Ögretim Sezonunda Yeni Ve Renkli Kültürlerle Bütünlesiyor

Fildisi Sahili’nden Eskisehir’e üniversite egitimi için gelen Axell Landry, kentten övgü ile bahsederek, “Simdi kendimi tam bir Eskisehirli gibi hissediyorum” dedi.

Eskisehir Her Egitim Ögretim Sezonunda Yeni Ve Renkli Kültürlerle Bütünlesiyor
Her yil Eylül ayinda dünyanin çesitli ülkelerinden çok sayida yabanci uyruklu ögrenci üniversite egitimi için Eskisehir’e yerlesiyor. Orta Dogu’dan Avrupa’ya kadar birçok kitadan, milletten insani bir araya getiren kampüs, egitim ögretim sezonu içerisinde renkli kültürleri birlestiriyor. Fildisi Sahili’nden Türkiye’ye okumak için gelen Axell Landry, Anadolu Üniversitesi’ Iletisim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde ögrenim görüyor ve mezun olduktan sonraki plani, müzik klibi yönetmenligi yapmak. Üniversite haricinde birçok mekânda bateri çalarak amatör bir sekilde müzikle ugrasan Axell, Eskisehir’e dair övgü dolu sözler sarf etti:

“Türkiye’ye yerleseli 3 yil oluyor ve ben bu kent sayesinde kendimi buldum. Buraya geldigimde en çok Türkçe ögrenirken sorunlar yasamistim. Geldigim yerde sadece Fransizca konusuluyordu ve ben adaptasyon sürecini zor atlattim. Fildisi Sahili ile Türkiye arasinda inanilmaz bir fark var. Kente ilk yerlestigim zaman; kültür, yemekler, kiyafetler ve müzikler dahasi hemen hemen her sey çok ilginç geliyordu. Fakat simdi kendimi tam bir Eskisehirli gibi hissediyorum.“

“Sokakta konusulanlari biraz anliyordum”

Üniversiteye ilk basladigimda ne derslerin içeriginden ne de sinifta konusulanlardan hiçbir sey anlamadigini ve ilk iki ay sadece tavuklu pilav yedigini gülerek anlatan Axell, “Ben Türkçe’yi, Türkçe ve Yabanci Dil Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (TÖMER) ögrendim. 7 ay süren egitim sonucunda, sokakta konusulanlari biraz anliyordum ve alisveris yapacak kadar diyalog kurabiliyordum. Fakat akademik bir egitim için bu süreç, birçok insana yetmeyebilir” dedi.



“Porsuk Çayi’ni ve Doktorlar Caddesini seviyorum fakat, oralar biraz kalabalik oluyor”

Türkiye mutfagindaki sevdigi yemeklerden ve Eskisehir’de zaman geçirdigi yerlerden bahseden Fildisi uyruklu ögrenci, “Hayatimda yedigim en lezzetli yemek hiç süphesiz Iskender Kebap. Dünyanin neresine gidersem gideyim bu lezzeti bulamayacagimi biliyorum. Vakit buldukça Sazova ve Kanlikavak Park’larina gidiyorum ve oralarda kitap okuyorum. Porsuk Çayi’ni ve Doktorlar Caddesini ’de seviyorum fakat, o taraflar biraz kalabalik oluyor” diyerek duygularini ifade etti.

Kaynak: İHA