Elazig, Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Ihracat Rekorunu Kirdi

Elazig, 2021 yilinda 335 milyon 893 bin dolar seviyesinde ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kirdi.

Elazig, Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Ihracat Rekorunu Kirdi
2021 yili Elazig ihracati, son yillarin en yüksek seviyesinde gerçekleserek yili rekorla kapadi. En son 2017 yilinda tarihinin en yüksek ihracat rakami olan 318 milyon 731 bin Dolar ihracat gerçeklestiren Elazig, 2021 yilinda bu rekoru yenileyerek 335 milyon 893 bin Dolar seviyesindeki ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kirdi. Elazig Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Asilhan Arslan, Elazig is dünyasinin ihracat odakli üretimine kararlilikla devam ettigini ifade ederek, 2022 yilinda yeni rekorlar hedefiyle çalistiklarini söyledi.



Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan 2021 yili ihracat rakamlarini degerlendiren Elazig TSO Baskani Asilhan Arslan, “Elazig’da Aralik ayinda gerçeklestirilen 39 milyon 458 bin dolarlik ihracatla bu yilin 12 aylik toplam ihracati 335 milyon 893 bin dolar oldu. Geçen yil ise 165 milyon 827 bin dolar seviyesindeydi. 2021 yili ihracatimiz Elazig tarihinin rekorudur. En son 2017 yilinda 318 milyon 731 bin Dolar ihracat ile rekor artis saglayan ilimiz, 2021 yilinda bu rekorunu yenilemistir. Elazig is dünyasinin üretim ve ihracat hedefli üretime odaklanmis olmasi ve bu basariyi göstermesi nedeniyle tüm isletmelerimizi yürekten kutluyorum. Ilimizin gerek üretim kapasitesi gerekse ürün çesitliligi ve potansiyeli ile hala ihracatta olmasi gereken yerde olmadigini biliyoruz” dedi.

Oda olarak hedeflerini 1 milyar dolar ihracat oldugunu vurgulayan Arslan, “Bu hedefe ulasmak için oda olarak önemli çalismalar ve projeler üretiyoruz. Son olarak Firat Kalkinma Ajansimizin destekleriyle uygulamaya alarak odamiz bünyesinde kurulusunu gerçeklestirdigimiz ‘Dis Ticaret Hizlandirma Merkezi’ ile bu hedefimize 2022 yilinda bir adim daha yaklasacagiz. Basta ihracatçi üyelerimiz olmak üzere, halen ihracata yönelmemis firmalarimiz ve üyelerimizin de mutlaka odamizla iletisim saglayarak baslangiç yapmalarini bekliyoruz. Oda olarak her türlü destegi veriyoruz. Odamiz bünyesinde açilisini gerçeklestirdigimiz Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi (DAIB) Subemiz, Dis Ticaret Hizlandirma Merkezimiz, TOBB Ihracat Ofisimiz ile üyelerimizin yanindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA