DSI'den Giresun'un Yüzünü Güldürecek Gölet Müjdesi

DSI tarafindan Giresun’un Sebinkarahisar ilçesinde içme ve tarimsal faaliyetlerde kullanilmak üzere yapilacak olan Ugurca Göleti için çalismalarin baslatildigi belirtildi.

DSI'den Giresun'un Yüzünü Güldürecek Gölet Müjdesi
DSI tarafindan son yillarda modern sulama projelerinin gelistirerek uygulamaya konularak, modern sulama ile tarimda saglanan verim artislarinin, üretim deseninin çesitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oldugu kaydedildi.

Bu durumun bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ettigi, bir taraftan da yasam standardinin yükselttigi için göçü önledigi ifade edildi.

Giresun’un Sebinkarahisar Ilçesinde yapimi tamamlanan Ugurca Göleti için bir müjde veren, DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Söz konusu göletimizin faydaya dönüsmesi için, sulama insaati için ilk adimimizi attik ve sulama insaatinin ihalesini gerçeklestirdik. Yapim sözlesmesini de imzalayip, yüklenici firmaya yer teslimi yapacagiz. Temelden 51 metre yükseklige sahip Ugurca Gölet’imizde depolayacagimiz su ile birlikte, 3 bin 280 dekar zirai tarim arazisini su ile bulusturacak ve böylelikle ekonomimize yillik 2,5 milyon TL katki saglamis olacagiz. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA