Donan Gölde Testere Ile Buzu Kesip Dalis Yaptilar

Kis mevsiminde yüzeyinin tamami buzla kaplanan Çildir Gölü’nde 20 santimetrelik buzu motorlu testere ile kesen dalgiçlar, soguk sulara daldi.

Donan Gölde Testere Ile Buzu Kesip Dalis Yaptilar
Yüksek irtifa ve buzlu suya dalis egitimleri kapsaminda Ardahan ile Kars illeri arasinda yer alan Çildir Gölü’nde kampa giren timler, Sarikamis Harekâti’nin 107. yili dolayisiyla, Ardahan’da yüzeyi tamamen donan Çildir Gölü’nde dalis yapti. Dogu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kis mevsiminde yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çildir Gölü’nde 20 santimetrelik buzu motorlu testere ile kesen dalgiçlar, göle tüplü dalis yapti. Soguk sulara dalan dalgiçlar, yaklasik 20 dakikalik dalis gerçeklestirdi.

JÖAK timlerinin soguk ve buzlu suda yaptiklari dalisi izleyen Cenk Levent, ’’Yüzeyi tamamen donan Çildir gölü’ne dalis yapan Jandarma su alti kurtarma timlerini izleme firsati bulduk. Sarikamis sehitleri anisina çildir gölüne dalis faaliyeti gerçeklestirmeleri de çok kiymetliydi. Güzel bir etkinlikti. Buradan Tüm Türkiye’ye selam olsun’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA