Derede Ölü Bulunan Hemsirenin Acili Annesi Açiklamasi 'En Ufak Süphem Olsa Yigit'imi Kurtarirdim'

DENIZLI – Denizli’de atamasi yapildiktan sonra ortadan kaybolan ve 6 gün sonra dere yataginda bogazi ile bilegi kesilmis halde bulunan genç hemsire, topraga verildi. Son kez çocuguna bakan acili annenin, “En ufak bir seyden süphelensem Yigit’imi korumaya, kurtarmaya çalisirdim. Benim kuzum” sözleri yürek burktu.

Derede Ölü Bulunan Hemsirenin Acili Annesi Açiklamasi 'En Ufak Süphem Olsa Yigit'imi Kurtarirdim'
Pamukkale ilçesi Karsiyaka Mahallesinde yasayan 23 yasindaki B.Y., 6 gün önce ailesine “Arkadaslarima gidiyorum” diyerek evden ayrildi. Pamukkale Üniversitesi Hemsirelik Bölümü’nden mezun olan ve kisa süre önce Istanbul’a atamasi yapilan Batuhan Yigit’e ulasamayan ailesi, kayip basvurusunda bulundu. 6 gün boyunca arama çalismalarini sürdüren aile, Motosikletli Polis Timleri ile beraber kayip ogullarini Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesi’nde bulunan 100. Yil Atatürk Ormaninin içerisinden geçen dere yataginda bogazi kesilmis halde ölü buldu. Aci haber üzerine çok sayida ekibin sevk edildigi olay yerinde sinir krizi geçiren aile üyeleri, ayakta durmakta güçlük çekti.

Geriye çantasinda biraktigi not kaldi

Genç hemsire Batuhan Yigit’in süpheli ölümünün intihar mi yoksa cinayete mi oldugunun anlasilmasi için Olay Yeri Inceleme Sube Müdürlügü ekipleri, kapsamli bir çalisma gerçeklestirdi. Yapilan arastirmada Yigit’in çantasindan "Ölümümden hiç kimse sorumlu degildir" yazili not çikarken, yapilan otopside ise bogazi ile bilegini kestigi, ancak bu kesiklerin hayati tehlike arz etmeyecek sekilde oldugu, 23 yasindaki hemsirenin uzun süre boyunca asiri kan kaybetmis olmasi sonucu hayatini kaybettigi raporda yer aldi.

Aile ayakta durmakta güçlük çekti

Otopsi islemlerinin ardindan genç hemsirenin cansiz bedeni, Merkezefendi ilçesine bagli Kayalar Mahallesinde bulunan Gümüsler Mezarligi’na getirildi.

Burada helallik alindiktan sonra cenaze namazi kilinan hemsire, gözyaslari içerisinde topraga verildi.

Mezarlikta anne Fatma Yigit, baba Erkan Yigit ve kardesi Bekir Yigit ayakta durmakta güçlük çekti. Son kez ogluna yasli gözlerle bakan anne Fatma Yigit, “Kader mi alin yazisi mi bilmiyorum. En ufak bir seyden süphelensem Yigit’imi korumaya, kurtarmaya çalisirdim. Benim kuzum” söyleriyle yürekleri burktu. Batuhan’in aile yakinlari ise, “Bizim Batuhan yapmaz. Çocugumuz çok temizdi, gittigi geldigi yerleri söylerdi” diyerek anneyi sakinlestirmeye çalisti.
Kaynak: İHA