Cemal Süreya'nin Ismi Maltepe'de Yasayacak

Maltepe Belediyesi, usta sair Cemal Süreya’yi vefatinin 32. yilinda düzenleyecegi bir dizi etkinlikle anacak. 2 bin 500 m2’lik Cemal Süreya Parki’ni hizmete açacak olan belediye, ardindan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde anma etkinligi düzenleyecek.

Cemal Süreya'nin Ismi Maltepe'de Yasayacak
Altayçesme Mahallesi’nde Kader Sokak’ta bulunan Cemal Süreya Parki, 9 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve vatandaslarin katilacagi törenle açilacak. Törende ünlü heykeltras Güner Yener’in hazirladigi Cemal Süreya heykelinin açilisi yapilacak. Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün yeniden düzenledigi parka, Maltepe Belediye Meclisi’nde Cemal Süreya’nin isminin verilmesi kabul edildi. Yapilan çalismayla Maltepe’ye 2 bin 500 metrekarelik yeni park ve yesil alan, fitness gruplari, basket potasi, masa tenisi, özel oyun ve spor alanlari kazandirildi. Ayni gün saat 15.00’te Cemal Süreya için Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde anma programi gerçeklesecek. Programa Süreya’nin kiz kardesi Perihan Bakir ve sanatçi Ilkim Karaca katilacak.

Ikinci Yeni’nin öncülerindendi

Cemalettin Seber veya taninan adiyla Cemal Süreya, 1931 yilinda Erzincan’da dogdu. Türk siirinde modernist bir hareket olan Ikinci Yeni siirinin öncü sairlerinden biridir. Ilk siir denemelerini ortaokulda eskizlerle, lisede aruzla yapsa da asil siir çalismalari üniversite yillarinda basladi.

Üvercinka (1958), Göçebe (1965), Beni Öp Sonra Dogur Beni (1973), Uçurumda Açan (1984), Sicak Nal (1988), Güz Bitigi (1988) ve Sevda Sözleri (1990) adlarindaki siir kitaplarinin yani sira deneme, elestiri, günlük ve antoloji türlerinde de yazdi.
Kaynak: İHA