Büyüksehir 'Keçi Projesi' Yasamini Degistirdi

Mugla Büyüksehir Belediyesi 2019 yilinda üretime ve kadin üreticilere destek olmak için 2019 yilinda Kil Keçisi Destekleme projesini baslatti. Pilot bölge olarak Mentese’de 40 üreticiyle baslatilan proje 3 yilin sonunda 9 ilçede 266 kadin üreticiye ulasildi. Her üreticiye 1 erkek 2 disi olmak üzere bugüne kadar toplamda 798 kil keçisi dagitimi yapildi.

Büyüksehir 'Keçi Projesi' Yasamini Degistirdi
Mentese ilçesinde baslatilan projede 2020 yilinda Ortaca, Dalaman, Kavaklidere, 2021 yilinda ise Fethiye, Köycegiz, Ula, Marmaris ve Datça’da gerçeklestirildi.

2020 yilinda Ortaca’da destekleme projesinden faydalanan 33 yasindaki Cansu Küçük, 3 keçiyle basladigi üretim çalismasinda keçi sayisini 20’ye çikararak kendine bir is alani olusturdu.

Üniversite mezunu oldugunu ve uzun zamandir is bulamadigini belirten Cansu Küçük, “Pandemi sürecinde küçük bir bahçemiz vardi kendi halinde. Sonra bu keçi projesini duyduk. Ben katilmak istedim hemen. Keçilerimizi aldik bir yil oldu. Olur mu, olmaz mi, yapabilir miyiz derken daha da çogalttik. Sürü haline getirdik. Su anda yaklasik 20’yi geçkin hayvanim var. Bugün de yavrularimizin müjdesini aldik. Tek sigindim Büyüksehir Belediyesi veterinerlerimiz oldu. Bilmedigim için panikliyordum sürekli. Onlari sürekli ariyorum ve karsiligini aldim. Baskanimiza çok çok tesekkür ediyorum bana bu firsati verdigi için. Onun sayesinde güzel bir kapi aralandi benim hayatimda. Üretime ülkemize bir seyler katabildigim için çok mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA