Büyüksehir, Hal Çikis Ücretlerine Artis Yapmadi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Antalya ve ilçelerindeki Yas Sebze ve Meyve Toptanci Hallerinde her yil güncellenen araç çikis ve kantar ücretlerinde artis yapmadi.

Büyüksehir, Hal Çikis Ücretlerine Artis Yapmadi
Türkiye’nin en büyük üretici toptanci hallerinden Antalya Büyüksehir Belediyesi Merkez Toptanci Hal Kompleksi ve Büyüksehir Belediyesi’ne ait 18 ilçe toptanci halinde araç çikis ve kantar ücretlerine 2022 yilinda ücretlerde yeni bir artis yapilmadi. Hallerde 2021 yili fiyatlari geçerli olacak. Hal çikis fiyatlari esnafin önemli gider kalemlerinden biri olurken, artis yapilmamasiyla tarim üreticileri, pazarci ve nakliyeci esnafi ile turizm tedarikçileri bir nebze rahat bir nefes almis olacak. Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in talimatiyla üretici belgesiyle kayitli olan çiftçiler hal çikis ücreti ödemiyor.

“Bu sene zam olmadi”

28 yildir semt pazarciligi yaptigini söyleyen Mehmet Hadi “Haftanin neredeyse her günü toptanci haline gelip gidiyorum. Her seye zam geliyor ama Muhittin Böcek baskanim halimizden anliyor. Bu sene çikis ücretlerine zam yapmadi. Allah razi olsun” dedi.



“Pazarci da tedarikçi de memnun”

Ibradi Baslar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Adem Ibis de Antalya Toptanci Haline her hafta geldigini söyleyerek, “Igneden iplige her seye zam geliyor. Muhittin Böcek’ten Allah razi olsun hal çikis fiyatlarina zam yapilmamis” diye konustu.

Hal çikis ücretlerine artis gelmedigi için memnun oldugunu belirten turizm tedarikçisi Aziz Deniz, “Isimiz geregi her gün toptanci haline giris çikis yapiyorum. Ücretler geçen seneyle ayni kalmis” seklinde konustu.

Kaynak: İHA