Battalgazi'nin Torunlari Trambüste Sarikamis Sehitlerini Andi

Malatya Battalgazi Belediyesinin binlerce askerin donarak sehit oldugu Sarikamis Harekatinin 107’nci yil dönümünde milli bilinci yasatmak için Trambüs içerisinde düzenledigi tiyatro gösterisi duygu dolu anlara sahne oldu. Gösteriyi izleyen yolcular gözyaslarina hakim olamadi.

Battalgazi'nin Torunlari Trambüste Sarikamis Sehitlerini Andi
Battalgazi Belediyesi, 1914 yilinda eli silah tutan herkesin savasa çagrildigi, annelerin evlatlarini gözyaslari ile cepheye ugurladigi ve binlerce askerin donarak sehit oldugu Sarikamis Harekati’nin 107’nci yil dönümünü unutmadi. Unutulmaz bir anma programina imza atan Battalgazi Belediyesi, Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü milli bilinci yasatmak için organize edilen “Biz Unutmadik Ya Siz?” etkinligi kapsaminda, trambüs içerisinde Sarikamis destanini anlatan tiyatro gösterisi düzenledi.



Yolcular gözyaslarina hakim olamadi

Anadolu Sanat Tiyatro ekibinin Sarikamis harekatinda sehit olan Mehmetçikleri temsili olarak canlandirdigi gösteri, yolculardan büyük ilgi gördü. Sarikamis destaninda görevli bir komutan, trambüste yolculuk yapan yolculara sehit olan askerlerinin nerede oldugunu sordu. Duygu dolu anlarin yasandigi gösteride sehit bir askerin harekat öncesi annesine yazdigi mektubun okunmasi ile birlikte yolcular, gözyaslarina hakim olamadi.

“Kahramanlari unutmadik, unutmayacagiz”

Tiyatro gösterisini yakindan takip ederek duygu dolu anlar yasayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise “Sarikamis; yenilginin degil, dirilisin sembolüdür. Sizler o gün fedakarligin, tahammülün inancin ve sevdanin oldugu kadar kahramanligin ve kardesligin de destanini yazdiniz. Vatan ugruna, istiklal ve istikbal yolunda korkusuzca ölüme yürüyen ve asla geri dönmeyi düsünmeyen kahramanlarimizi unutmadik, unutturmayacagiz. Sarikamis harekatinin 107’nci yil dönümünde, basta Sarikamis’ta sehit düsen kahramanlarimiz olmak üzere, vatan ugruna canini veren tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA