Baskan Ataç Sampiyon Sef Varel'i Tebrik Etti

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, 18’inci Uluslararasi Istanbul Gastronomi Festivalinde birinci olarak ‘Yilin Altin Genç Sefi’ unvanini alan ve birincilik kupasini Eskisehir’e getiren Ümran Varel’i tebrik etti.

Baskan Ataç Sampiyon Sef Varel'i Tebrik Etti
Istanbul Fatih Yeni Kapi Fuar ve etkinlik alaninda Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu (TASFED) ve Dünya Sefler Birligi (WACS) is birligiyle düzenlenen 18. Uluslararasi Gastronomi Festivaline katilan Ümran Varel, ‘Gülizar’ ismini verdigi tabakla yarismada birinci olarak ‘Yilin Altin Genç Sefi’ unvaninin sahibi oldu. Birincilik kupasini alan Varel, Eskisehir Yasar Egitim ve Kültür Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek Içecek Hizmetleri Ögretmeni Fatma Gül Saglisalin ile birlikte Baskan Ataç’i makaminda ziyaret etti.

Hocasinin hayat hikâyesini anlatan tabakla jürileri etkiledi

Ziyarette Baskan Ataç’ elde ettigi derece hakkinda bilgi veren Varel, 70 dakikada 6 tabak çikarttiklarini belirterek “Beni bu günlere getiren Fatma Gül Saglisalin hocamin hayat hikâyesini anlatan bir tabak gelistirdik. Jüriyi en çok bu kismi etkiledi. Söyle ki tabagimizin ismi Gülizar, gül bahçesi demek. Gül serbetiyle eti marine ettik. Gül serbetinden de gastronomik küreler yaptik. Moleküler gastronomiyi, modern Türk mutfagina dünya dokunuslari olan tabaklar yaptik ve birincilik ödülünü Eskisehir’e getirdik” dedi.



“Baskanimiz bizi hep destekledi”

Ümran Varel’in kendisinin liseden ögrencisi oldugunu ve yarismada kendi hayatini anlatan tabakla birincilik kazanmasindan mutlu oldugunu belirten Saglisan, “Yarismada kupayi Eskisehir’e getirdik. Bunun için çok mutlu ve gururluyuz. Bizi her zaman destekleyen Tepebasi Belediye Baskanimiz Ahmet Ataç ile bu mutlulugumuzu paylasmak istedik. Ahmet Baskanimiz asçilar olarak bizi her zaman destekledi. Yarismalarda hep yanimizda oldu. Böyle bir baskana sahip oldugumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Ataç ise Eskisehir’e birincilik getiren Varel ve Saglisan’i tebrik ederek Eskisehir’imizin bu tür etkinliklerde temsil edilmesinin ve basari getirilmesinin gurur verici oldugu söyledi.

Kaynak: İHA