Aydemir Açiklamasi 'Basörtüsü Milletimizin Degeridir'

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘Biz degerlerimizle yasayan ve onlarla tarif edilen bir milletiz. Degerlerimize sahip çikmak, hep diri ve kiyamda tutmak durumundayiz. ‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Basörtüsü Milletimizin Degeridir'
Milletvekili Aydemir gündemi yorumladi

TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda iç ve dis siyasi ve iktisadi gündemi degerlendiren Milletvekili Aydemir, Kazakistan’da yasanan toplumsal olaylari ele aldi, nümayislerin disaridan yönlendirildigine isaret ederek, ülkenin bayrak ismi Nur Sultan Nazarbayev ufkunda yürüyen Kazakistan’in bu olaylari durduracagina inandigini vurguladi.

Sühedaya saygi ve minnet

Adana’nin 100’üncü sahlanis yildönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, 5 Ocak 1975’te hakka vuslata eren Bayrak Sairi Arif Nihat Asya’yi rahmet niyazlariyla andi. Sehit Fethi Sekin’in süheda ordusunun mümtaz simalarindan oldugunu kaydeden Milletvekili Aydemir, O’nun Türk Milletinin yüreginde ebediyen yasayacagini belirtti.

Kadina hakareti telin ediyoruz

Milletvekili Aydemir’in basin toplantisinin bir diger gündemi ise Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’a verilen uyari cezasina tepki oldu. CHP Disiplin kurulunca verilen cezanin yetersiz oldugunu savunan Milletvekili Aydemir, ‘Basi örtülü veya örtüsüz kadina yönelik her türlü hakaret ve saldirilari telin ediyoruz. ‘ dedi.

‘Kazakistan’daki olaylar disaridan yönlendirilmistir’

Türk Dili Konusan Ülkeler Parlamenter Asamblesi(TÜRKPA) Üyesi, TBMM Türkmenistan Dostluk Grubu Baskani Milletvekili Aydemir, TBMM’deki basin toplantisinda, Kazakistan’da birtakim olaylarin yasandigini, disaridan yönlendirmeyle, manipülatif yaklasimlar sergilendigini fark ettiklerini söyledi.



Türk Dünyasindaki müessif olaylar

Türk Dünyasi’ndaki gelismeleri yakinen takip ettiklerini kaydeden Aydemir, ‘Kazakistanda gelisen bir takim toplumsal olaylar var. Sunu fark ediyoruz ki, disaridan yönlendirerek içeriyi karistirma adina farkli ülkelerde bir takim manipülatif yaklasimlar sergileniyor. Bunu biz Türkiye olarak çok yasadik, yasiyoruz. Zaman zaman bu nevi nümayislerle, ara ara kurumlara saldirilarla iktisadi düzeni bozmaya dönük girisimlerle bunu biz de yasadik, yasiyoruz, görüyoruz. Ayni hal simdi Kazakistan’da varit. ‘ kaydini düstü.

Kazakistan olaylari

Türkiye’nin de benzer nümayisleri yasadigini animsatan Milletvekili Aydemir, "Kazakistan, Türk dünyasinin gönlünde yer bulmus bir ülkedir. Birbirimizle münasebetlerimiz zirve noktalardadir. Bu nedenle Kazakistan’a dönük disaridan yönlendirmeleri mutlaka yakindan takip etmek durumundayiz. Kazakistan elbette kendi iç yapisini tanzim edecek, düzene sokacaktir ancak yapilan müdahaleleri Türk dünyasinin kabul etmesi mümkün degildir. Türkmenistan Dostluk Grubu Baskani ve TÜRKPA üyesi olarak Kazakistan’daki kardeslerimize Cenabihak yardimci olsun. Türk Dünyasi ve Kazakistan’in Bayrak ismi Nur Sultan Nazarbayev çok degerlidir. Insallah onunla birlikte Kazakistan bu sorunlari giderecek ve Türk Dünyasinin bir güzide parçasi olarak zirve yürüyüsünü sürdürecektir.’ diye konustu.

‘Sehit Sekin yüregimizde yasiyor’

Milletvekili Aydemir, terör örgütü PKK’nin 2017’de Izmir Adliyesine düzenledigi saldiriyi cani pahasina gösterdigi kahramanlikla engelleyen Elazigli sehit polis memuru Fethi Sekin’i, sehadetinin yil dönümünde rahmetle andi. Sekin’in, sembol isim oldugunu vurgulayan Aydemir, "Vatanin birligine, dirligine kastedenler böylesine bir yigidi, evlatlarindan aldilar. Onlarin vatanseverligi hepimizin azmini artirmistir." diye konustu.

Bayrak Sairi Arif Nihat Asya’ya vefa

Milletvekili Aydemir’in basin toplantisinin bir diger gündemi Bayrak Sairi arif Nihat Asya’ya vefa oldu. Milletvekili Aydemir, ‘5 Ocak 1975 yilinda dari bekaya hicret eden Arif Nihat Asya, Bayrak sairimiz. Onu rahmeti rahmana kavusmasinin 47’inci yilinda sükran, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. Ruhu hep aziz olsun. Ruhuna, Yasini Seriflerle, Fatihalarla yöneliyoruz.’ mesajini verdi. Adana’nin 100’üncü sahlanis yildönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, Bütün Adanalilarin milli coskusunu paylasiyoruz. Sehitlerimizi rahmetle aniyoruz.’ dedi.

Özcan’a tepki, uyari cezasina elestiri

Basin Toplantisinin son bölümünde Bolu Belediye Baskani Özcan’a verilen uyari cezasini az bularak tepki veren Milletvekili Aydemir, ‘ Biz degerlerimizle yasayan ve onlarla tarif edilen bir milletiz. Degerlerimize sahip çikmak durumundayiz.’ dedi.

Milletvekili Aydemir, Basörtülü bir kadina hakaret eden Bolu Belediye Baskanina CHP Disiplin kurulunca verilen cezanin yetersiz oldugunu savundu. ‘Basi örtülü veya örtüsüz, kadina yönelik her türlü hakaret ve saldirilari telin ediyoruz.’ diyen Milletvekili Aydemir, CHP’nin, partisine mensup belediye baskanina, basörtülü bir kadina hakaret ettigi için uyari cezasi verdigini, bu yaptirimin yeterli olmadigini belirtti.

Aydemir, "O basörtü, milletimizin degeridir ve sahiplenmek gerekir. Verdiginiz uyari cezasi o degerlere uzak oldugunuzu gösterir. CHP’nin bu yaklasimini kiniyorum. Göstermelik bir uyari ne demektir? Aslinda bu durumdan örtülü sekilde ’bu ifadelere istirak ediyoruz’ anlami çikar." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA