Atlarini Battaniyeye Ile Sarip Dondurucu Soguklardan Koruyorlar

Dondurucu soguklarin etkisini iyice arttirdigi Agri’da geçimlerini at arabacisi olarak saglayan vatandaslar, atlarini soguktan koruyabilmek için battaniye ile sariyor.

Atlarini Battaniyeye Ile Sarip Dondurucu Soguklardan Koruyorlar
Kisin en sert geçtigi illerden biri olan Agri’da dondurucu soguklarin etkisini arttirmasiyla beraber hayat durma noktasina geldi. Sogugun hüküm sürdügü kentte geçimini at arabalari ile nakliyecilik yaparak saglayan vatandaslar ise atlarini dondurucu soguklardan koruyabilmek için battaniye ile sariyor. Eski Van Caddesinde sabahin erken saatlerinde müsteri bekleyen vatandaslar eksi 30 dereceyi bulan soguklardan korunmak için ates yakarak isinmaya çalisiyor.

At arabaciligi yaparak ailesinin geçimini saglayan Halef Aslankiliç, kis mevsiminin Agri’da çok sert geçtigini ve bu nedenle ekmek kapisi olan atlari soguktan koruyabilmek için battaniye ile sardiklarini söyleyerek, “Sabah 7 buçukta geliyoruz. Is olursa çalisiyoruz. Atlari getirip burada bagliyoruz. Çok soguk oldugunda biz de kahveye gidip oturuyoruz. Hava çok soguk, insan donuyor. Bu yüzden çok zorlaniyoruz. Atlara yem ve arpa yediriyoruz. Arpa vermezsek atlar donar. Kisin çok soguk oldugu için atlarin üzerini battaniye ile örtüyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA