Araçta Sandigi Maskesini Kolunda Unutan Vatandas Açiklamasi 'Fark Etmedim'

Kirikkale’de korona virüs tedbirleri kapsaminda maske denetimine çikan ekipler, "maskem yok" bahanesine karsi tedbir alarak yanlarinda bulundurduklari maskeleri vatandaslara dagitti. Bir vatandas ise araçta sandigi maskesini kolunda unutunca, "fark etmedim" diyerek ekiplere cevap verdi.

Araçta Sandigi Maskesini Kolunda Unutan Vatandas Açiklamasi 'Fark Etmedim'
Omicron varyantinin da etkisiyle Türkiye’de korona virüsü pozitif vakalari artisa geçti. Saglik Bakani Fahrettin Koca’da sosyal medya hesabindan vatandaslari uyararak, korona virüsü vaka sayisinin artisina dikkat çekti. Ülke genelinde 100 bin kisideki vaka sayisinin 100’ün altinda oldugu iller arasindaki Kirikkale’de denetimler siki tutuluyor.

Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Salgin Denetim Merkezi (ISDEM) ekiplerince, insan yogunlugunun yasandigi cadde ve sokaklarda maske denetimi yapildi. Korona virüsü (Covid-19) pandemisinin son günlerde artmasiyla birlikte salgin ekipleri de denetimlerini siklastirdi. Sahada çalismalarini sürdüren ekipler, vatandaslari maskesiz dolasmasina izin vermedi. "Maskem yok" bahanesine karsi da tedbirli olan ekipler, yaninda bulundurduklari maskeleri vatandaslara dagitti.

Kentin en islek bölgesi olan Zafer Caddesi’nde de maske ve mesafe denetimleri yapildi. Ekipler, bir vatandasin araçta unuttugunu sanan maskenin kolunda takili oldugunu hatirlatti. Rehavete kapilanlara da virüsün gün geçtikçe yayginlastigi belirtildi.
Kaynak: İHA