Anaokulu Ögretmeninden 'Sagligim Için Dünya Için Hijyen' Projesi

Adana Ögretmen Zeynep Erdogdu Ortaokulu anasinifi ögretmen ve ögrencileri “Sagligim için dünya için hijyen” projesi hazirladi.

Anaokulu Ögretmeninden 'Sagligim Için Dünya Için Hijyen' Projesi
Anaokulu ögretmeni Ayse Bolat, tüm dünyayi yaklasik 2.5 yildir etkisi altina alan ve milyonlarca insanin ölümüne neden olan korona virüs sürecinde temizligin ön plana çikmasi ve sadece 30 saniye el yikamanin hayat kurtardigini görünce ana okulu ögrencileriyle birlikte temizlik aliskanligini gelistirmek için proje hazirladi. Bolat projeye sagligim için dünya için hijyen” ismini verdi.

Bilgi ve iletisim teknolojilerinin kullanimi vasitasiyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri saglayarak okullarin herhangi bir konuda kisa ve uzun vadeli ortakliklar kurmasini kolaylastirarak Avrupa’da okul isbirligini tesvik etmek amaciyla olusturulan e Twinning, kapsaminda hazirlanan proje Kasim ayinda kabul edildi. Yurt disindan Romanya ve Gürcistan yurt içinden ise Samsun, Kirakkale, Yozgat, ilinden projeye bazi okullar ortak oldu. Projeyi hazirlayan ögretmen Bolat, tüm dünyayi etkisine alan küresel bir sorun haline gelen pandemi sürecinde okulöncesi ve 5-9 yas dönemdeki çocuklara virüs ve virüsten korunma yollarinin ögrencilere aktarilmasi oldugunu belirterek, “Çocuklarin yas ve gelisim düzeylerine uygun egitsel etkinlikler kullanilarak hijyenin ögretilmesi amaçlanmaktadir. Ögrencilerimize dogru hijyen aliskanliklari kazandirilarak farkindalik olusturmak, bilinçlerine virüs hakkinda zemin hazirlamak. Ayrica içerisinde bulundugumuz süreçte hem de ilerleyen yasaminda hijyen aliskanliginin devamliliginin saglanmasi açisindan önemli bir kazanim olacagi düsünülmektedir. Bu proje ile hem saglik kurallari ve geri dönüsüm aktarilirken ögrencilerimizin mevcut gelisimlerini daha iyiye getirmek te hedeflenmektedir. Proje ögretmenleri olarak Içinde bulundugumuz pandemi sürecine dikkat çekmek, gelecek nesillerin saglik kurallari ,hijyenin gereklilikleri bunun yani sira dünyanin sagligi ve hijyeni hakkinda neler yapilabilecegi, geri dönüsüm ne demek dünya ya nasil faydasi olabilir gibi konulara deginilerek daha bilinçli bireyler olmalari adina proje hazirlandi” dedi.

Bolat projenin 2 aylik bir süreç kapsaminda beraber haftalik etkinlikler seklinde ilerlemesinin planlandigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA