Afyonkarahisar'in O Ilçesi Mantar Üretim Merkezi Olacak

Afyonkarahisar’i ilçeleriyle birlikte kalkindirmak ve gelistirmek için kollari sivayan Vali Gökmen Çiçek, Bayat ilçesini mantar üretim merkezi yapmak için çalismalari hizlandirdi. Kaymakamlik ve belediye baskanligi destegiyle hayata geçirilecek mantar üretim tesisleriyle Bayat ilçesi artik mantar üretimiyle anilacak.

Afyonkarahisar'in O Ilçesi Mantar Üretim Merkezi Olacak
Kente geldigi günden bugüne dokundugu her yeri bambaska bir konuma tasiyan Vali Çiçek, simdi de Bayat ilçesinde mantar üretim projesini hayata geçiriyor. Programlari kapsaminda Bayat ilçesine giden Vali Gökmen Çiçek, Bayat Kaymakamligi’ni ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Anil Çolak’tan ilçede egitim, asayis, saglik ve spor alanlarinda yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Programina Bayat ilçesine bagli Derbent köyünde devam eden Vali Çiçek, vatandaslarla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Vali Çiçek, köyde istiridye mantari üretilmesi planlanan alanda da incelemelerde bulunarak çalismalara iliskin bilgiler aldi. Vali Gökmen Çiçek’in bir diger ziyareti Imralli Köyü’ne oldu. Köy sakinleriyle bir araya gelen, taleplerini dinleyen Vali Çiçek, Imralli’da da istiridye mantari üretimi için tesis yapilacak alanda incelemelerde bulundu.

“Kilim diyari Bayat ilçemiz artik mantar ile de anilacak”

Gün sonunda degerlendirmelerde bulunan Vali Çiçek: “Bayat ilçemiz mantar üretim merkezi oluyor. Bayat Kadin Kültür Kooperatifimizde baslayan istiridye mantari üretimi köylerde de yapilacak. Bayat ilçemiz artik istiridye mantariyla anilacak. Suanda Derbent ve Imralli olmak üzere 2 köyümüzde projeye basladik. Projemiz tüm hiziyla sürüyor. Kaymakamimiz Mehmet Anil Çolak ile Belediye Baskani Halilibrahim Bodur’u tebrik ediyorum. Insallah el birligi ile Bayat ilçemizde çok güzel isler basaracagiz. Kilim diyari Bayat ilçemiz artik mantar ile de anilacak” dedi.

Kaynak: İHA