Grand Ve Orient Bazaar Özledigi Eski Günlere Dönecek

Kusadasi Belediyesi, Grand ve Orient Bazaar olarak bilenen bölgeyi yenilemek için dügmeye basti. Kusadasi’ni modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek amaciyla yasama geçirilecek projede ilk etapta yaklasik 2 bin 500 metrekarelik bir alanin alt ve üst yapisi yenilenecek. Çalismalar tamamlandiginda Kusadasi, kente kruvaziyer gemileriyle gelen yabanci turistleri muhtesem bir manzara ile karsilayacak.

Grand Ve Orient Bazaar Özledigi Eski Günlere Dönecek


Belediye Baskani Ömer Günel’in baslattigi hizmet seferberligi hiz kesmeden devam ediyor. Kusadasi’ni modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek için çalisan Baskan Ömer Günel, ‘Grand ve Orient Bazaar Sokak Sagliklastirma’ projesinin startini verdi. Tarihi Kervansaray’da bir toplanti düzenleyerek alt ve üst yapisi yenilenecek olan bölgenin esnafi ile bir araya gelen Baskan Ömer Günel, gerçeklestirilecek çalismalar ile ilgili olarak esnafi bilgilendirerek fikir alisverisinde bulundu.

Toplantiya Baskan Ömer Günel ile birlikte Belediye Baskan Yardimcilari Oguzhan Turan, Seyfi Seyhan Suvari, Remzi Çengel, Kusadasi Belediye Baskan Vekili Tibet Özer, Kusadasi Belediye Meclis Üyesi ve Kent Estetik Kurulu Baskani Yüksek Mimar Cumhur Ulusoy, Kent Estetik Kurulu Üyesi Ali Genç, birim müdürleri, Kusadasi Ticaret Odasi (KUTO) Baskani Serdar Akdogan, Kusadasi Soförler Odasi Baskani Hüsnü Öten,  Kusadasi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperati Baskani Halit Sakar ve çok sayida esnaf katildi.



Proje kapsaminda ilk olarak bölgede zemin sökümü, tesviye ve hafriyat çalisma yapilacak. Ardindan Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) ekipleri, içme suyu hatti döseme çalismalarina, Kusadasi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri ise yagmur suyu hatti çalismalarina baslayacak. Ilgili kurumlar tarafindan elektrik, telefon ve internet hatlarinin yenilenerek yer altina alinacagi çalismalarda sokaklara dogal tas dösenip peyzaj çalismasi gerçeklestirilecek. Aydinlatma sistemleri de yenilenecek olan Orient ve Grand Bazaar’da, isletmelerin cephe düzenlemeleri de yapilarak birbiriyle uyumlu hale getirilecek. Son olarak ise çarsinin üzeri ahsap fener çati sistemiyle örtülerek yazin serin kalmasi saglanacak. Yenileme çalismalari daha sonra Hacifeyzullah, Dag, Camiatik ve Alacamescit mahallelerinde devam edecek.

Toplantida konusan Baskan Ömer Günel, çalismalarin baslatilacagi bölgeye 53 yildir yatirim yapilmadigini belirterek, “Geçtigimiz yil Aydin Büyüksehir Belediyesi ile is birliginde kentimizdeki turistik çarsilarin büyük kismini yenilemistik. Grand ve Orient Bazaar’in bulundugu alani da yenileyecegimize dair esnafimiza söz vermistik. Simdi bu sözü tutacak olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Proje kapsaminda ilk kazma persembe günü vurulacak. Türkiye’nin içinden geçtigi tüm ekonomik olumsuzluklara ragmen Kusadasi Belediyesi olarak her zaman esnafimizin yaninda olmak için elimizden geleni yapiyoruz. Çalismalar bittiginde Grand ve Orient Bazaar özellikle kruvaziyer gemilerinden inen turistler için bir cazibe merkezi olacak” dedi.



Grand ve Orient Bazar’daki yenileme çalismalari sirasinda esnafin da vitrin ve cephe düzenlemelerini tamamlamasi gerektigini ifade eden Baskan Ömer Günel, “Daha önce de siklikla ifade ettigim gibi sifir isgaliyeden asla taviz vermeyecegiz. Bu konuda kimseye ayricalik ya da iltimas yapmamiz mümkün degil. Cephe düzenlemeleri konusunda da esnafimizin tasin altina elini koyacagini ve bizimle is birligi yapacagindan eminim.

Sunumun ardindan Baskan Ömer Günel ile Fen Isleri Müdürü Fatma Çanakçi esnafin proje ile ilgili sorularini yanitladi. Dükkanlarinin bulundugu alanin yenilenecek olmasindan dolayi büyük bir memnuniyet duyduklarini ifade eden bölge esnafi, yürütülecek çalismalar ile ilgili olarak kendilerine detayli bilgilendirme yapan Baskan Ömer Günel’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA