Kuzucu; 'Z Kusagi Yoktur, Umut Kusagi Vardir'

2017 yilinda verilen 3. Türk Dünyasi Hizmet Ödüllerinde “Türk Dünyasi Yilin Sanatçisi” ödülünü kazan Fatih Kaya Kuzucu, “Z kusagi diye bir kusak yoktur, umut kusagi vardir. Ülkeyi kurtaracak o umut kusagidir” dedi.

Kuzucu; 'Z Kusagi Yoktur, Umut Kusagi Vardir'


Denizli Ülkü Ocaklari tarafindan düzenlenen “Yesevi’den Ülkü Ocaklarina” konulu program 3. Türk Dünyasi Hizmet Ödüllerinde “Türk Dünyasi Yilin Sanatçisi” ödülünü kazan Fatih Kaya Kuzucu’nun katilimiyla gerçeklestirildi.



Türk Islam medeniyeti ve Türkiye disinda bulunan Türk devletlerin kültürü hakkinda yaptigi inceleme ve gözlemleri aktaran Kuzucu; “Yasi benim gibi olanlar bilir, birileri üçüncü yoldan bahsederler. Bizim gençlik yillarimizda bir kismi Maocuydu, bir kismi Rusya taraftariydi, bir kismi liberaldi, bir kismi kapitalistti. Amerikancilar sunlar bunlar falan filan doluydu. Ama Ülkücü Türk Gençligi, Türk milliyetçileri ne diyordu ‘Hayir bunlarin hepsi bir yere bagli ve baglantili’. Bizler Türk milliyetçileri olarak hiçbir yere bagimli ve baglantili degiliz. Türk milletine bagliyiz. Türk milletinin inançlarini yasamak hayat felsefemizdir deyip noktayi koyuyorlardi. Buna üçüncü yol denildi. Onun için o Z kusagi falan kusagi yanlistir. Bunlari dünyamizdan siliyoruz. Her zaman umut kusagi var. U umut kusagi basaracak ve basaracaktir” dedi.



“Türk dünyasinda 200’den fazla müzik aleti var”

Türk dünyasinda yer alan ülkeleri dolastigini ve yakindan tanima firsati buldugunu kaydeden Kuzucu, “Oralarda yüz civari bir birinin aynisi olmamak sartiyla müzik çalgi aleti tespit ettik. Anadolu’yu da daha oraya eklemedik. Onu da oraya ekledigimizde iki yüz civari oluyor. Dünyanin en iyi en baba medeniyetine sahip olan ülkelerde mesela Ruslarin da yedi, Fransizlarin alti, Italyanlarin üç, Ispanyollarin iki, Almanlarin sekiz çalgi aleti var. Türk Milletinin ise 200 civari enstrümani var, bir birinden farkli. Batida iki makam varken; bizde 500 civari adi geçen, 180 civari sabit, aktif olan 27 tane makam var. Onun için biz bu milletin var olusunu hikmetini aklimizdan çikarmadigimiz zaman hiç kimse bu milletin zerre kadar herhangi bir seyine zarar veremez. Yeter ki varlik sebebimizi unutmayalim. Nerden geldigimizi unutmayalim. Inançlarimizin kültürümüzün genlerini unutmayalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA