Cami Bahçesinde Temizledikleri Karlarla Eskimo Evi Yaptilar

Karaman’in Ermenek ilçesinde namaz vaktini bekleyen cemaat, cami bahçesinde temizledikleri karlarla eskimo evi yapti.

Cami Bahçesinde Temizledikleri Karlarla Eskimo Evi Yaptilar
Ermenek ilçesinin Seyran Mahallesi sakinleri namaz kilmak için geldikleri camide imamin ricasi üzerine cami etrafindaki kari temizlemeye basladi.

Temizlenen kar ayni yerde birikince ortaya farkli bir fikir çikti. Toplanan kar yiginini içine 3 kisinin rahatlikla sigabilecegi eskimo evine çeviren mahalle sakinleri, çocuklugumuza gittik, dediler.

“Babam sürprizim var dedi”

Babasinin kendilerine sürpriz yaptigini söyleyen 9 yasindaki Elif Balci, "Babam sürprizim var diyerek bizi buraya getirdi. Sonra bu ev ile karsilastik. Çok sasirdik, çok da begendik. Oturduk içinde, kartopu ile üzerini süsledik. Içine isik koyduk ve sonra da oturduk" dedi.

Güzel bir görüntü oldugunu söyleyen Salim Balci da, "Bugün namazdan sonra camimize geldik. Sonra camimizin avlusundaki karlari temizlemek amaciyla, cemaatimiz ile birlikte buraya tasidik. Biraz yigildi bu sekilde, bir ev yapmaya ugrasalim dedik. Hocamizin da fikri oldu. Yardimlastik, çocuklarla beraber, hocamizla beraber birlikte bu sekilde bir ev yaptik ve güzel oldu. Süsledik, camimizin önünde güzel bir görüntü meydana geldi. Çocuklar oynuyor, yarin diger çocuklar da gelecek oynayacaklar. Bizim de hosunuza gitti, biz de çocuklugumuza gittik. 5-6 senedir bu sekilde bir kar yagmamisti. Bizim için de iyi oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA