Almanca Ögretmenligi Bölümlerinin Hazirlik Siniflari Toplantisi Yapildi

Trakya Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu, Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Yabanci Diller Yüksekokulu ve Nevsehir Haci Bektas Veli Yabanci Diller Yüksekokulu’nun is birliginde “Almanca Ögretmenligi Bölümlerinin Hazirlik Siniflari Toplantisi” çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Almanca Ögretmenligi Bölümlerinin Hazirlik Siniflari Toplantisi Yapildi
Türkiye’de bulunan Almanca ögretmenligi programlarina bagli Yabanci Diller Yüksekokullari bünyesinde yürütülen Almanca Hazirlik Siniflari Programi’nin ögretim elemanlarini bir araya getirmek, tanisma olanagi sunmak amaciyla “Almanca Ögretmenligi Bölümlerinin Hazirlik Siniflari Toplantisi” çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

2000 yilinda düzenlenen toplantidan 21 yil sonra yeniden güncel bir is agi olusturma düsüncesiyle organize edilen toplantida 11 üniversiteden katilimci ve temsilciler yer aldi. Birimlerin kisaca tanitildigi toplantida ögrenci profili, yabanci dil alim kosullari, birim bazli ders dagilimi, uygulanan egitim modeli, basari ve geçme notlari, ölçme ve degerlendirme süreç akisi, yeterlik sinavlari, kullanilan ders kitaplari, akreditasyon çalismalari, beceri ögretiminin uygulanmasi, pandemi sartlarinin yabanci dil egitimine etkisi, fakülteler ile is birligi ve Almanca hazirlik sinifi ile ilgili birçok konu ele alindi.

Etkinlik sonunda katilan birimlerin belli ölçek dogrultusunda rapor hazirlayip organizasyon ekibi tarafindan nihai bir rapora dönüstürülmesi ve etkinligin sürdürülebilir ve verimli olmasi için gelecek yil da yapilmasi ve spesifik konularda bilgi paylasimi yapilmasi karari alindi.

Moderatörlügünü Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Hatipoglu ve Trakya Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Handan Köksal’in yaptigi toplantiya Anadolu Üniversitesi, Uludag Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi, Ondokuz Mayis Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nden ögretim elemanlari ve temsilciler katildi.

Kaynak: İHA