Ekmeklik Bugday Ve Arpaya Zam

Sivas Gürün Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Aktepe, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafindan zam yapilan arpa ve bugday fiyatlarinin çiftçiyi ve üreticiyi daha da zor duruma düsürecegini söyledi.

Ekmeklik Bugday Ve Arpaya Zam
Yeni yilda enerji fiyatlarina yapilan zamlarin ardindan ekmeklik bugday ve arpaya da zam geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi ekmeklik bugday fiyatina yüzde 23, arpa fiyatina ise yüzde 24 zam yapildigini duyurdu. Gürün Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Aktepe yapilan zamlara iliskin açiklamalarda bulundu.

“Çiftçimiz üreticimiz magdur edilmemeli”

Sivas Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani ve Gürün Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Aktepe, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisi piyasayi regüle etmek için sattigi ekmeklik bugday fiyatina yüzde 23, arpa fiyatina ise yüzde 24 zam yapti. Besici ve yetistiricilere 2 bin 50 TL’den satilan arpa fiyati ocak ayi itibariyle 2 bin 550 TL’ye, un ve bulgur fabrikalarina 2 bin 625-2 bin 675 TL’den satilan ekmeklik bugday fiyati ise 3 bin 225-3 bin 275 TL’ye çikarildi. Yapilan bu zammin piyasayi dengelemesi bekleniyor ancak zaten üretmekte zorlanan ve bitme noktasina gelen çiftçiler, hayvancilikla ugrasan vatandaslar bu zamlarin altinda ezilir. Çiftçi, tarlasinda çikan bugdayi zaten ucuza satiyor. Besiciler hayvanlarina yemlik arpa bugday alamiyor. Piyasa zaten yüksek. Çiftçimiz üreticimiz magdur edilmemeli” dedi.

Kaynak: İHA