Bal Kabaklı Latte Nasıl Yapılır? Bal Kabaklı Latte Tarifi

Kış aylarında oldukça sevilerek tüketilen bal kabaklı latte giderek popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Lezzeti ve mis kokusuyla vazgeçilmezler arasında yer alan bu içecek hakkında en sık aratılanlar arasında bal kabaklı latte nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Peki, balkabaklı latte nasıl yapılır? Bal kabaklı latte tarifi nasıl? Bal kabaklı latte kaç kalori? İşte detaylar...

Bal Kabaklı Latte Nasıl Yapılır? Bal Kabaklı Latte Tarifi
Kahve severlerin farklı aroma arayışına en güzel cevaplar arasında balkabaklı latte tarifi yer alıyor. Kış aylarında lezzetiyle ve mis gibi kokusuyla vazgeçilmezler arasında bulunan balkabaklı latte ismi ilk duyulduğunda kulağa biraz garip gelebilir. Ama birçok zincir kahveci tarafından yapılan ve giderek popülerliğini arttıran bu içecek hem sağlığa faydalarıyla hem de muheteşem lezzetiyle içenleri büyülüyor. Bu sebeple balkabaklı lattenin tadına bakan birçok kişi balkabaklı latte nasıl yapılır ve balkabaklı latte püf noktaları konusunda araştırma yapmaktadır. Balkabaklı latte tarifi ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizi takip edebilirsiniz.

Bal Kabaklı Latte için Gerekli Malzemeler


Birçok zincir kahvecide yer alan ve Pumpkin Spice Latte olarak adlandırılan bal kabaklı latte birçok kişi tarafından oldukça sevilen içecekler arasında yer alır. Bal kabaklı latte yapmak için öncelikle birkaç malzemeye ihtiyacımız olacak. Latte yapımına geçmeden önce elinizdeki malzemeleri kontrol etmelisiniz. İşte bal kabaklı latte için gereken malzemeler;

3 yemek kaşığı bal kabağı püresi
½ çay kaşığı bal kabağı baharatı
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı bal
2 shot espresso

Bal Kabaklı Latte (Pumpkin Spice Latte ) Nasıl Yapılır?


Bal kabaklı latte için gerekli malzemeleri kontrol ettiysek bal kabaklı latte nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. Birçok kişi bu kahvenin oldukça zor yapıldığını düşünse de balkabaklı latte yapmak oldukça kolaydır. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu içecek hem sağlık açısından hem de lezzeti sebebiyle giderek popülerliğini arttırmaktadır. Bal kabaklı latte yapmak için espresso dışındaki diğer tüm malzemeleri cezvede ısıtmamız gerekir. Buhar çıkana kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan almanız gerekmektedir. Ardından bu karışımı bardaklara bölüştürüp espressoları üzerine ekliyoruz. Bal kabağı baharatıyla da fincanınızı süsledikten sonra balkabaklı lattenizi afiyetle tüketebilirsiniz.


Bal Kabaklı Latte Nasıl Yapılır? Bal Kabaklı Latte Tarifi

Bal Kabaklı Latte Püf Noktaları


Bal kabaklı latte püf noktaları iyi bir lezzet çıkarmaya önem verenler tarafından sık sık aratılıyor. Bu kapsamda balkabaklı lattenin lezzetini değiştiren önemli etmenler bulunur. Bu noktada aromayı veren balkabağı püresine dikkat etmek gerekir. Buharda 15 dakika pişen balkabaklarını çatalla veya mutfak robotu yardımıyla ezmeniz gerekir. Ardından bal kabağı baharatı ekleyerek pürenize aroma verebilirsiniz. Bu baharatı evde hazırlamak için 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı karanfil, yarım çay kaşığı muskat cevizi ve yarım çay kaşığı yenibahar baharatlarını karıştırıp ekleyebilirsiniz. İstediğiniz lezzeti ayarlamak için baharat miktarlarını arttırıp azaltabilirsiniz.


Bal Kabaklı Latte Nasıl Yapılır? Bal Kabaklı Latte Tarifi

Bal Kabaklı Latte Kalori Değeri


Bal kabaklı latte kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diyet yapan ve kilo kontrolü sağlamak isteyen birçok kişi konu hakkında sık sık araştırma yapmaktadır. Bal kabaklı latte aşırı tüketilmediği zaman kalori açısından herhangi bir sorun teşkil etmez. 1 fincan bal kabaklı lattede yaklaşık 100 kalori bulunmaktadır.