Teröristlere Saygi Durusunda Bulunan DBP Diyarbakir Il Baskani Seval Gülmez Gözaltina Alindi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Il Baskani Seval Gülmez, Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen terör sorusturmasi kapsaminda, polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Gözaltina alinan Gülmez emniyete götürülürken, Cumhuriyet Bassavciliginin HDP’li 4 vekil ile HDP il baskani hakkinda da sorusturma baslattigi ögrenildi.

Teröristlere Saygi Durusunda Bulunan DBP Diyarbakir Il Baskani Seval Gülmez Gözaltina Alindi
DBP il binasinda, HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel’in de aralarinda oldugu grubun terörist basi Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben sözde saygi durusu yaptigi fotograflar, çesitli tarihlerde sosyal medyada paylasildi. Baslar öne egik sözde saygi durusu yapildigi fotograflarin yayinlanmasi üzerine Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda Il Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube ve Terörle Mücadele Sube ekiplerince 26 Ocak 2022 tarihinde sabah saatlerinde DBP il binasina operasyon düzenlenmis il binasinda arama yapilmisti.

DBP’li baskan gözaltinda

Korona virüse yakalandigi için evinde izolasyonda olan DBP Il Baskani Seval Gülmez, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan bu sabah polisler tarafindan gözaltina alinarak emniyet müdürlügüne götürüldü.

Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca terör örgütü PKK elebasi Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristlere hitaben sözde saygi durusunda bulunduklari, fotograflarda tespit edilen HDP Diyarbakir milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dag, Imam Tasçier ve Remziye Tosun ile HDP Il Baskani Zeyyat Ceylan hakkinda da sorusturma baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA