Soguk Havada Karli Yollar Yaban Hayvanlari Için Asildi

Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yogun kar yagisinda yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlari için seferber olan Osmaniye Belediyesi ekipleri diz boyu karda yemleme çalismasi yapti. Yemleme çalismalari drone ile havadan görüntülenirken ekiplerin sokak köpeklerini elleri ile beslemesi soguk havada yürekleri isitti.

Soguk Havada Karli Yollar Yaban Hayvanlari Için Asildi
Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yogun kar yagisi sonrasi soguk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlari için Osmaniye Belediyesi harekete geçti. Kar yagisi sonrasi beyaz örtüyle kaplanan Zorkun Yaylasi’nda belediye ekipleri yaban ve sokak hayvanlari için yemleme çalismasi yapti. 4x4 araçlarla asilan karli yollar sonrasinda dondurucu soguga aldiris etmeyen ekipler 300 kilogram kasap artigi, 300 kilogram pazar artigi, 100 kilogram ekmek ve 300 kilogram kuru mamayi kar üzerine hayvanlar için birakti. Diz boyu karda gerçeklestirilen yemleme çalismalari drone ile görüntülenirken belediye ekiplerinin sokak köpeklerini elleriyle beslemesi soguk havalarda yürekleri isitti.

Ekipler, sürdürülebilir yaban hayatinin devami için olumsuz hava kosullarinda yaban hayvanlarinin besin bulmasina yardimci olmak amaciyla yemleme çalismalarina devam edilecegini bildirdi.
Kaynak: İHA