Osmaneli Tam Bir Lojistik Merkezi Olacak

Yenisehir-Bursa-Bandirma Yüksek Hizli Tren (YHT) hattinda Osmaneli duraginin eklenmesiyle ilçe tam bir lojistik merkezi olacak.

Osmaneli Tam Bir Lojistik Merkezi Olacak
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu bir televizyon kanalinda canli yayinda yaptigi açiklamada, Osmaneli-Yenisehir, Yenisehir-Bursa, Bursa-Bandirma, olmak üzere toplam 201 kilometre YHT hattinda çalismalarin devam ettigini açikladi.

Bakan Karaismailoglu, Osmaneli istasyonunun 2020 yilinda yapilan ihale projesinde yer aldigini ifade etti.



"Tam bir lojistik merkezi olacak"

Bu açiklama asonrasi Osmaneli-Yenisehir hattinda tüneller açilmaya basladigini anlatan Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, "Çalismalar hizla devam ederken Osmaneli Belediyesi çalismalara her türlü destegi veriyor. Kent 2 bin 750 metrelik tünelle alttan geçen YHT hatti eski Istanbul-Ankara hattina baglandiktan sonra, Istanbul, Eskisehir, Ankara YHT hattina baglanacak. Yolcu tasimaciliginin yaninda projede yapilan degisikle yüksek hizli yük tasimaciligini da içeren hat tamamladiginda Osmaneli Istasyonu tam bir lojistik merkezi olacak" dedi.



“Osmaneli yükselisini büyük bir hizla sürdürecek”

Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin yaptigi açiklamada, “Osmaneli kurulus yeri olarak her medeniyet döneminde yollarin kesistigi bir noktada lojistik merkezi olmustur. Günümüzde de bu özelligini sürdüren ilçemiz Osmaneli-Yenisehir-Bursa-Bandirma YHT hattinin tamamlanmasi ile birlikte çok özel bir statü kazanacak. Osmaneli sanayi de tercih edilen ve yatirimcilarin büyük ilgi gösterdigi kent oldu. Tarim açisindan da lojistik merkezi olacak ilçemiz, turizm açisindan da çok kolay ulasilabilir bir konuma gelecek. Projede yer alan Osmaneli YHT istasyonumuz ilçemize büyük deger katacak. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in büyük önem verdigi ve bizzat takip ettigi YHT hatlarinin kesistigi bir merkez olarak Osmaneli yükselisini büyük bir hizla sürdürecek. Ilçemizin gelisiminde projelerimize büyük deger veren basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Bakanimiz Adil Karaismailoglu tüm emegi geçenlere ilçem adina tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA