KKTC'deki Bakimevi Görüntüleri Tepki Çekti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan bir bakimevinde çekilen görüntüler infiale yol açti.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Iskele ilçesine bagli Sinirüstü köyünde bulunan Halk Vakfi Yasli Bakimevini ziyaret eden Mehmet Kumser’in paylastigi görüntülere tepki yagdi. Kumser çekim yaptigi esnada bazi yaslilarla da konusarak selam verdi. Bakimevini insanligin bittigi yer olarak nitelendiren Kumser, “Kelimelerin tükendigi bir yerde yasiyorlar. Duvarlarda küfler var. Bazi insanlari yataklara baglamislar” dedi.

Yaklasik 29 yildir Vakiflar Idaresi bünyesinde yari özerk bir yapi ile yaslilara hizmet veren bakimevindeki yardima muhtaç 40 yaslinin, son yillarda yasanan ekonomik sorunlar nedeniyle zor durumda oldugu ögrenildi.

Cumhurbaskani Tatar harekete geçti

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, bakimevindeki görüntülerin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan sorunun çözülmesi için harekete geçti. Basbakan Faiz Sucuoglu ile telefon görüsmesi gerçeklestiren Tatar, yasanan sikintilarin hizli bir sekilde sonuca ulastirilmasi için gerekli girisimlerde bulunulmasi talimati verdi. Tatar ayrica, Sucuoglu’nun bugün bakimevini ziyaret ederek incelemelerde bulunmasinin ardindan, konunun takipçisi olacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA