Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Faizi Indirecegiz Ve Indiriyoruz; Bilin Ki, Enflasyondan Inecek Daha Düsecek'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dolari ve faizi düsürdüklerini enflasyonun da düsecegini belirterek “Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüstügünü biliyoruz, görüyoruz. Bakin tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indirecegiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek daha düsecek” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Faizi Indirecegiz Ve Indiriyoruz; Bilin Ki, Enflasyondan Inecek Daha Düsecek'
Giresun’daki toplu açilis töreninde konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye 2 asirlik kalkinma mücadelesinin en önemli safhalarindan birinden geçtigini söyledi.

Erdogan “Bu 2 asir boyunca ülkemizi hak ettigi demokrasi ve ekonomisi seviyesinin gerisinde birakmak için oynana oyunlar yüzünden milletçe basimiza gelmedik sey kalmadi. Koskoca Osmanli’yi bu sebeple yiktilar. Bin bir zahmet ve fedakarlikla kurdugumuz Cumhuriyetimizi kadük birakmak için her yolu denediler. Tek parti fasizminden vesayet gölgesine darbelerden terör örgütlerinde kadar kullanmadik araç birakmadilar. Milletimiz o essiz ferasetiyle her defasinda bu tuzaklari gördü ve bozmayi bildi. Rahmetli Menderes’ten rahmetli Özal’a kadar nice siyaset ve devlet adamina verilen büyük destegin gerisinde bu anlayis vardir. AK Parti’nin kurulusu, iktidara gelisi 20. yilina erismesi de milletimizin üzerinde oynanan oyunlara verdigi en esasli cevaplardan biridir. 20 yil baktigimizda nice büyük sinamalari asarak bugünlere geldigimizi görüyoruz. Özellikle son 10 yilimizda sokaklari karistirmaktan teröre, darbe girisiminden ekonomik tetikçiliklere kadar atlatmadigimiz badire kalmadi” diye konustu.



“Iste suanda Rusya ile Ukrayna arasindaki gelismeleri görüyorsunuz”

“Bölgemizdeki ülkelerin önemli bir kismi maalesef bu sinamalari geçemedi, pek çok devlet paramparça oldu” diyen Erdogan “Iste suanda Rusya ile Ukrayna arasindaki gelismeleri görüyorsunuz. Milyonlarca insan kendi ülkelerinde veya sigindiklari yerde sefalet altinda hayatlarini sürdürmeye çalisiyor. Bunlarin bir kismina da biz sahip çiktik. Hamdolsun Türkiye olarak bu kararlilik dönemi devletimizin bütünlügüne de milletimizin birligine de helal getirmeden geride biraktik. Söyle bir etrafimiza ve dünyaya baktigimizda gerçekten sükredecek çok sey oldugunu gördük. Bu dönemde sikinti çekmedik mi ? elbette çektik, bedelleler ödemedik mi? elbette ödedik. Kimi zaman huzurumuz kaçti, kimi zaman canimiz yandi, kimi zaman kanimiz döküldü, kimi zaman cebemiz zarar gördü. Terör çok can yakti. Ama hamdolsun bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, genis bir hak ve özgürlük alanimiz, istihdami ile giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Velhasil gelecegimizi güvenle bakmak için her türlü imkana sahibiz. Istikrar var, güven var. Bu güven ve istikrar bizi dünyada güçlü ülkeler arasinda yerlestirdi” seklinde konustu.



“Hatirlayin güya dünyanin en büyük ülkesinin basindaki kisi esi benzeri görüsmemis bir sekilde Türkiye’nin ekonomisini mahvetme tehditleri savururdu”

Türkiye’yi baska türlü istedikleri yere çekemeyecekleri görenlerin son yillarda tüm güçleriyle ekonomiye yüklendigine dikkat çeken Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Hatirlayin güya dünyanin en büyük ülkesinin basindaki kisi esi benzeri görüsmemis bir sekilde Türkiye’nin ekonomisini mahvetme tehditleri savururdu. Batili finans kuruluslari serbest piyasa ekonomisine taban tabana zit manipülasyonlari ekonomimize darbe üstüne darbe vurmaya kalkti. Sinirlarimiza dayanan terör örgütleri de ayni projenin bir parçasi olarak üzerimize saldirdi. Simdi soruyorum Gabar’da, Cudi’de, Tendürek daglarinda, Besler deresinde nerede o teröristler. Hepsinin magaralara gömecegiz dedik ve gömdük. Gömüyoruz. Benim vatandasim sokaklara çikamiyordu, simdi çikiyor. Niye ? güçlü bir irade var. Terörle mücadelede bir güç var. Yilmadan usanmadan ‘Biz bunlarin inlerine girecegiz’ dedigimizde bunlarin bazilari dalgasini geçiyordu. Ama simdi hepsi süt dökmüs kediye döndü. Ülkemizdeki kimi çevreler üzüntü ile belirtmek isterim ki bu gavurlarin degirmenine su tasimak için adeta birbirleriyle yaristilar. CHP’nin basini çektigi bu kesimler ülkenin ve milletin felaketi üzerinden kendi çikarlarini insa etmenin pesine düstüler. Hamdolsun basaramadilar, basaramayacaklar. Cumhur ittifaki olarak bunlarin üzerine üzerine gidiyoruz. Gitmeye devam edecegiz. Çünkü yasadigimiz her hadise milletimize bunlarin gerçek yüzünü gösteriyor. Dün vesayetin yaninda yer alarak demokrasiye ihanet etmislerdir. Dün terör örgütlerine payandalik yaparak vatanin bütünlügüne göz dikmislerdir. Dün darbecilere yagcilik yaparak istikrarimiz karartmaya kalkmislardir. Dün sinir ötesi hareketlerimize karsi çikarak bekamiza kastetmislerdir. Dün ekonomimize yönelik tuzaklara destek vererek asimiza zehir atmayacak niyetlenmislerdir. Bugün de ayni gaflet, delalet, ihanet çizgisinde yürümeyi sürdürüyorlar. Yalanla, iftira ile çarpitma ile gerçekleri gizleyerek hakikatleri ters düz ederek milleti kandiracaklari saniyorlar. Halbuki bunlar daha kendi partilerini yönetmekten acizler. Bunlar kendi belediyelerinden sehirlere hizmet vermekten acizler. Bunlari ülkenin milli çikarini içeride ve disarida savunmaktan acizler. Bunlar milleti gelecegi için en küçük bir hayal kurmaktan vizyon belirlemekten proje üretmekten acizler. Çünkü bunlar milletimizin ‘ver yiyen, ört yatan, bekle canim çikmasin’ diye tabir ettigi türün mensuplaridir. Bunun için hiçbir zaman iflah olmamislardir.”

“Yasadiginiz sikintilari, yaptiginiz fedakarliklari, altina girdiginiz yükleri görmezden gelmiyoruz”

“Yasadiginiz sikintilari, yaptiginiz fedakarliklari, altina girdiginiz yükleri görmezden gelmiyoruz” diyen Erdogan “Tam tersine hepsinin farkindayiz. Hepsini de yakindan takip ediyoruz. Hepsinin de çözüm yollarini ariyor. Buluyor ve hayata geçiyoruz. Geçtigimiz Aralik ayinin 20’sine kadar döviz kurunda yasanan suni dalgalanmanin önünü nasil kestigimizi 20 Aralik itibariyle biliyorsunuz. Önce piyasanin kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanin durulmasini bekledik. Baktik bu is milletimize ciddi zararlar verecek bir duruma dogru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldik. Mekanizmalarimizi kurduk ve kuru tekrar istikrara kavusturduk. Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüstügünü biliyoruz. Görüyoruz, bakin tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indirecegiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek. Daha düsecek. Asgari ücrette verdigimiz sözü tuttuk. 4 bin 250 liraya asgari ücreti çikardik. Memur ve emekli maaslarina kadar çalisanlarimizin gelirlerinde yaptigimiz yüksek oranli artislarla insanimizi enflasyona ezdirmedik. Bizim 2 büyük hassasiyetimiz var. Birincisi ülkemizin ve milletimizin güvenligini saglamaktir. Çünkü can güvenliginiz yoksa diger her sey anlamsiz hale gelir. Ikinci hassasiyetimiz de insanlarimizin geçim kapisini yani istihdami ayakta tutmak ve sürekli gelismektir. Çünkü isiniz ve geliriniz varsa fiyatlar bir parça yükselmiste olsa hayatinizi sürdürebilir, önünüzü ancak görebilirsiniz. Ama isinizi kaybettiginizde fiyatlarin yüksekliginin, düsüklügünün hiçbir önemi kalmiyor. Çünkü geliriniz tamamen kesiliyor. Iste bu anlayis ile ekonomi programimizi yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve ticaret ile büyüme üzerine bina ettik. Döviz kuru istikrara kavusur, enflasyon düser pahalilik ortadan kalkar bunlarin hepsi de gelip geçicidir. Ama üretimde, istihdamda, ihracatta yakaladigimiz basarilar kalicidir. Yapilan her yatirim açilan her üretim ve hizmet tesisi nesiller boyunca ülkemize ve insanlarimiza kazandirmaya devam edecektir. Milletimden bu noktada bizimle beraber bu yolda yürümelerini istiyorum. Nasil demokrasimizi güvenligimizi altyapimizi bölgesel ve küresel siyasi gücümüzü iftihar verici bir seviyeye çikartiysak insallah yakinda ekonomide de benzer bir basariya hep birlikte imza atacagiz. Ordu-Giresun Havalimani hiç aklinizdan geçer miydi? Burada böyle denizin üzerinde bir havalimani yapilacak. Simdi havalimani yapildi. Samsun-Sarp bu sahilde böyle bir otoyol yapildi. Kim yapti, biz yaptik. Nerede digerleri. Onlar laf üretiyor. Biz is üretiriz. Farkimiz bu. Türkiye’yi dünyanin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden aldigimiz her nefes içtigimiz her yudum su yedigimiz her lokma bize zehirdir. Ne zaman ki ülkemizi bu hedefimize ulastiracagiz iste o vakit evlatlarimiza 2053 vizyonlarini hayata geçirebilecekleri bir ülkeyi gururla teslim edebiliriz” ifadelerini kullandi.

Erdogan, konusmasinin ardindan Giresun’da yapilan yatirimlarin toplu açilis törenini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA