Alanyali Çocuklar Toroslarin Zirvesinden Kamyonlarla Getirilen 500 Ton Karla Eglendi

Alanya Belediyesi Gedevet Yaylasi Tasatan mevkiinden kamyonlarla getirdigi yaklasik 500 ton kari, Iskele Selale Meydani’na dökerek vatandaslara unutulmaz bir gün yasatti.

Alanyali Çocuklar Toroslarin Zirvesinden Kamyonlarla Getirilen 500 Ton Karla Eglendi
Alanya Belediyesi, Gedevet Yaylasi’ndan getirdigi 14 kamyon kari, Iskele Selale Meydani’na dökerek vatandaslara unutulmaz bir gün yasatti. Ilk defa kar gören çocuklarin sevincine ortak olan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, çocuklarla bol bol kartopu oynayarak hatira fotografi çektirdi. Toroslarin zirvesinden getirilen yaklasik 500 ton karla birlikte kent merkezindeki çocuklarin kartopu oynama hayalini Baskan Yücel gerçege dönüstürürken aileler de eglenceye ortak oldu.

Festival tadinda eglence

Yaklasik 500 ton karda çocuklar doyasiya eglenirken, festival havasinda geçen 2022 Alanya Kar Senligi organizasyonunda 7’den 77’ye herkes mutlu bir gün geçirdi. Yemek standi, dinlenme alani ve çocuklar için hazirlanan sürprizler, senlige renk katti. Ayrica, kurulan sahnede Didem Durusoy konser verirken Jonglör Alaaddin Sov ve Sihirbaz Kutay gösterisini izleyen çocuklar ve aileleri, sömestr tatilinde unutulmaz bir gün yasadi.

Kar yagan bölgelere gidemeyen çocuklar için

Baskan Yücel, yillardir düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kar senligini bu yil da sömestre denk getirerek çocuklara karne hediyesi verdiklerini söyledi.

Yücel, “Kar yagisinin olmasiyla birlikte çocuklarimiza karne hediyesi olarak Toroslarin zirvesinden yaklasik 500 ton kar getirdik. Gördügünüz gibi kara gidemeyen çocuklarimiz bugün burada gün boyu eglenme sansi buldular. Biz de bunu bir festival havasina dönüstürmeye çalistik. Buradaki olusturdugumuz çesitli aktiviteler ve kar alaniyla çocuklarimiz ve aileleri gün boyu burada eglenme firsati buldular. Çocuklarimiza unutulmaz bir karne hediyesi vermis olduk” dedi.

Alanya Belediye Baskani Yücel, Macera Parki’nin açilisini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda gerçeklestireceklerini müjdeleyerek su ifadeleri kullandi:

“Kizilalan’da olusturdugumuz Macera Parki’miz bitme asamasina geldi. Çocuklarimiz ve aileleri için 118 bin metrekarelik alana çocuklarimizin ve ailelerinin gün boyu eglenebilecegi bir alan olusturduk. Insallah 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimizda çocuklarimiza bir bayram hediyesi verecegiz. 23 Nisan’da Macera Parki’mizin açilisini insallah çocuklarimizla ve Alanya halkimizla gerçeklestirecegiz. Yaptigimiz tüm yatirimlar gelecek nesiller, çocuklarimiz için. Onlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeter ki onlar saglikli, huzurlu bir ortamda büyüyerek mutlu olsunlar. Bu vesileyle kar senligimize katilan herkese ve bu alanin olusmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, iyi eglenceler diliyorum” dedi.

Iskele Selale Önü’ne getirilen kar sonrasinda vatandaslar ve çocuklar büyük bir mutluluk yasadigini belirtirken, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’e organizasyon için tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA