Siirt'te Dogal Kasap Sucuklarina Ilgi Artiyor

Siirt’te yapilan el yapimi sucuklar vatandaslardan büyük ragbet görüyor. Kilosu yas hali 45 lira ve kuru hali 75 lira olan sucuklar ilgi görürken, kimi vatandas da eti kendisi götürüp özel karisimlarla hazirlatiyor.

Siirt'te Dogal Kasap Sucuklarina Ilgi Artiyor
Helvacilar Çarsisinda bazi kasaplar tarafindan genellikle kis aylarinda üretimi yapilan sucuklar, vatandaslar tarafindan talep görüyor. Uzun yillardir sakatat ve el yapimi sucuk isiyle ugrastigini belirten kasap Lokman Kaya, kendi özel karisimlariyla yaptiklari el yapimi sucuklara vatandaslar tarafindan her geçen gün ilginin arttigini söyledi.



Bazi müsterilerin kendi etlerini getirdikleri ve karisimi kendileri yaparak sucuk dolumu yaptiklarini dile getiren Kaya, “12 yildir sakatat isiyle ugrasiyorum, ayriyeten kasaplik yapiyorum. Kis aylarinda Siirt’in vazgeçilmezi olan Siirt sucugunu özel müsterilerimize de dolumu ve karisimini yapiyoruz. Tabi kendi aldiklari etleri bize getiriyorlar, özel bir karisimla hazir hale getiriyoruz. Ortalama kilogrami yas hali 45 TL, kuru hali de 75 liradir. Tabi biz kendi müsterilerimizin etini de dolduruyoruz. Kilo basi 5 TL el emegi aliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA