Il Baskani Yildirim, 'Rüsvetin Adi Nüfuz Ticareti Olmus'

AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim, Bilecik Belediyesinde yasanan 200 bin dolarlik rüsvetin ardindan ilk kez konusarak, "Rüsvetin adi nüfuz ticareti olmus" dedi.

Il Baskani Yildirim, 'Rüsvetin Adi Nüfuz Ticareti Olmus'
Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin’in danismani ve belediye istiraklerinden Kayi A.S. Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Erdagi, bir AVM insaatinin iskani için 200 bin dolar rüsvet alirken polis tarafindan suç üstü yakalanmisti. Erdagi çikarildigi mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapali Cezaevine gönderildi. Ardindan CHP Bilecik Il Baskani Mehmet Metin Yasar’in yaptigi basin açiklamasinda Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin’e sahip çikmasinin ardindan AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim bir açiklama yapti. Yildirim, "Geçtigimiz günlerde CHP Bilecik Il Baskaninin yaptigi açiklamaya kendisinin bile inanmadigi, dilinden çikanla kalbinden geçenlerin bir olmadigini sahsim ve tüm hemserilerimiz fark etmistir. Hangi düsüncelerle o açiklamayi yaptiginizi bizlerde sizlerde iyi biliyorsunuz. Açikçasi kimse sizin yerinizde olmak istemezdi. Bu bir malumun ilaniydi. Yapilan açiklamaya suçluluk psikolojisinden midir ne hikmetse AK Parti’mize çamur atmakla basliyorlar. Onlarda çok iyi biliyorlar, kaset skandali ile gelen, SGK yolsuzlugu ile taninan bir genel baskana sahip olduklarini.100 yillik geçmisi var diye övündükleri partilerinin, kazandiklari Bilecik Belediyesi’nde son üç yilda yapilanlar, söylenenler gün gibi ortadadir. Çöpleri toplamaktan, yollari açmaktan aciz, ilimizin imkanlari ile neredeyse bedavaya yapilacak olan parka 5 Milyon TL ödeyip; milletimizin parasini çarçur eden bir zihniyet. Bizler 100 yil içerisinde neler yaptiginizi çok iyi biliyoruz, milletimiz de görüyor. Yönettiginiz en küçük belediyeler de bile yolsuzluklarin, rüsvetlerin önüne geçilemiyor" dedi.



"Kendileri bile söylediklerine inaniyor muydu merak ediyoruz"

Yildirim, yapilan açiklamayi tüm Bilecik halki hayretler içerisinde izledigini anlatarak, "Kendileri bile söylediklerine inaniyor muydu merak ediyoruz. Yüzleri bile kizarmadan söyledikleri yalanlar ortada, bombanin ellerinde patladiginin farkindalar. Kendi yönetimlerinden her gün istifa haberleri gündeme düsüyor. Fakat bir türlü suçu kabullenip gereken cezayi kesmekten acizler. Yaptiklari açiklamanin bir gün öncesinde CHP Bilecik il yönetimi ve merkez ilçe yönetiminin Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin’i ’ihraç’ karari aldigini çok iyi biliyoruz. Buna ragmen hirsizligi bastirmak abesle istigaldir. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis derler ama bizler AK Parti Teskilati ve Bilecikli hemserilerimizi bastiramayacaksiniz. Yaptiginiz Bilecik halkina karsi islenen büyük bir utançtir" dedi.



"Bu düpedüz suçu ve suçluyu savunmaktir"

Yildirim açiklamanin devaminda, "Her yani çeliski dolu açiklamalariyla ne yapmaya çalistiklari anlasilamayan, bir yandan rüsvet sikâyetlerinin sürekli geldigini, diger yandan haberlerinin bile olmadigini, öteki yandan mahalle dedikodusu oldugunu söyleyerek ayyuka çikmis bir kepazeligi ört pas etmeye çalisirlarken kendilerini nasil da ele verdiklerini tüm kamuoyu gördü. Bu düpedüz suçu ve suçluyu savunmaktir. Ayrica ’parti gözetmem’ diyen Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün beye konuyla ilgili kaçamak cevaplar vermesini kendisine yakistiramadik. Milletvekilinin böyle bir konuda pasif bir yaklasim sergilemesini aklimiz almiyor. Bilecik’te hizmet adina hiçbir eylemde bulunmayan Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin e soralim, siz degil miydiniz ’Ispatlamayan serefsizdir’, ’Bu laflar mahalle dedikodusudur’ diyen? Danismaniniz ’Ya ben bu rüsveti isterim ama baskanin kulagina giderse’ demeden nasil bu kadar pervasizca üstelik belediye binasinda rüsvet isteyebildigini açiklayabilir misiniz. Semih Sahin’ e bu tür sorunlarin ve sikayetlerin defalarca iletildigini herkes biliyor. Fakat ne hikmetse simdi kendisi de çok saskin oldugunu söylüyor. Sadece 200 bin dolarlik bir rüsvetin olmadigi daha baska kisilerle mazisinin çok genis oldugu ortada. Bahse konu rüsvetin 200 bin dolarla kalmadigi ayrica kalan 130 bin dolarin senetle taksitle alinacagi kepazeligin, kokusmuslugun ne derecelere ulastiginin göstergesidir" dedi.



"Adina ne koyarsaniz koyun, ne söylerseniz söyleyin, bunun adi yolsuzluk, namussuzluk ve ahlaksizliktir"

Yildirim açiklamasinin sonunda Bilecik Belediye Baskanin Semih Sahin’in bu olayin rüsvet degil nüfuz ticareti yapildigini söylemesinin sert elestirerek, "100 bin dolara ev alan Baskan Sahin o gün o saatte, kendisinin söyledigi nüfuz ticaretinin yapildigindan haberi var miydi? Milletimizin akliyla oynayarak, dalga geçercesine bu ahlaksizligin rüsvet olmadigini, nüfuz ticareti oldugunu söylüyor. Sahin adina ister nüfuz ticareti deyin, ister karsilikli anlasma deyin, ister alan razi veren razi deyin. Adina ne koyarsaniz koyun, ne söylerseniz söyleyin, bunun adi yolsuzluk, namussuzluk ve ahlaksizliktir. Öyle bir belediye baskani düsünün ki güya kendi belediyesinde neler döndügünden haberi olmayan, yasanan olaylar karsisinda sasirmaktan baska bir eylemde bulunamayan biri; Bilecik halkindan, sokaklarindan, caddelerinden nasil haberdar olur. Bu kafayla giderse rüsvete ‘sasirdigi’ gibi daha çok sasirir, piskin piskin sadece güler. Ayni zamanda Sahin’in bu yasanan malum olayin belediye ile alakasi yok diyor. Sormazlar mi; peki taraflar neden belediye binasinda bulusuyor? Satisi yapan firma da parayi alan da veren de neden belediye binasinda bulusuyor? Belediye noter hizmeti mi vermeye basladi? Bu hizmeti onaylayan noter de siz mi oluyorsunuz? Bu kirli alisverise neden Semih Sahin ev sahipligi yapiyor? Savunmaya çalissalar da beden dillerinin nasil da iflas ettigi gün gibi ortada. Bilecik Belediye meclis üyeligi yapan 25 arkadasimizi da ayrica kutluyor, bu tür yolsuzluklara, uygunsuz tavirlara girmeden alinlarinin akiyla hizmet etmeye çalisan kardeslerimize tesekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA