Kastamonu'ya 40 Milyon Liralik Özel Hastane Yatirimi Açiklamasi Açilis Için Gün Sayiyor

Kastamonu’da teknolojik, modern ve gelismis saglik hizmetlerinin yani sira, deneyimli kadrosuyla bölgenin sayili hastaneleri arasina girmeyi hedefleyen Özel Nefes Hastanesi, açilis için gün saymaya basladi.

Kastamonu'ya 40 Milyon Liralik Özel Hastane Yatirimi Açiklamasi Açilis Için Gün Sayiyor
40 milyon liralik bir yatirimla Kastamonu sagligina hizmet edecek olan Özel Nefes Hastanesi, ileri teknoloji ve cihaz donanimiyla 4 bin metrekare kapali alanda hizmet verecek. Özel Nefes Hastanesi, toplam 48 hasta yatagi ve alaninda uzman hekimlerden olusan toplam 170 personeli ile standartlarin üzerinde bir saglik hizmeti sunmayi amaçliyor. Özel Nefes Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Sinan Altikulaç, hastanenin açilisi için artik gün saydiklarini, çok kisa bir süre içerisinde Kastamonululara saglik hizmeti vereceklerini söyledi.



Hedeflerinin Kastamonu’da yapilamayanlari yapmak oldugundan da bahseden Sinan Altikulaç, fiyat degil hizmet rekabeti içinde ve en iyi saglik hizmetini sunmanin derdinde olacaklarini açikladi.

Hastanenin genel tablosu hakkinda degerlendirmelerde bulunan Sinan Altikulaç, "Kastamonu’nun özel saglik anlaminda bir sikismisligi vardi. Eskiden 4 özel hastane vardi. Bu bire inmisti. Bu sikismisliga yeni bir nefes olsun diyerek böyle bir yatirimi yaptik. Bu nefes ismi açikçasi buradan geldi. Türkçe bir isim koymak istedik. Güzel oldugunu düsünüyoruz. Bu bina daha önce de özel hastane olarak hizmet vermisti. Binada köklü bir degisim yaptik. Binanin girisini arka kisma aldik. Hastalarin rahat bir sekilde hastaneye girislerini saglayacagiz. Bekleme alanlarini büyüttük. Koridorlarda insanlarin üst üste beklemesinin önüne geçmis olacagiz. Bu bina kömürle isiniyordu. Artik dogalgaza geçtik. Çevre kirliliginin de önüne geçecegiz. Merkezi sistem bir klima sistemi kurduk. Bina disindaki çirkin klima görüntüsünü de ortadan kaldirdik. Havalandirma sistemini tamamen yeniledik. Hastane enfeksiyonlarinin önüne geçmek için daha steril bir havalandirma sistemi yaptik. Hastalarimiz genelde yenidogan servisinde yatan bebeklerini göremediklerini söylüyordu. Yenidogan servisinde günün belli bir saatinde bebeklerini görebilecekleri bir alan olusturduk. Bu sayede özlemlerini giderebilecekler. Yenidogan yogun bakim ünitemizi ikinci seviye olarak planliyoruz. Bunun da altyapisini tamamliyoruz. Mutfak, çamasirhane, depo ve arsiv alanlarini bina disina çikarttik. Idari personelin bürolarini da disari çikardik. Binayi tamamen medikal anlamda kullanacagiz. Zorunlu olmayan bölümleri bina disina çikardik. Hastanenin hemen karsi kisminda yeni bir bina yaptik. Yeni bir bina daha yapacagiz. Idari personelin ofisleri de o bölümde olacak. Orada ayni zamanda eczane, optik gibi saglik üzerine isyerleri olacak. Bir dis hekimi arkadasimiz yine burada hizmet verecek. Kendisi Kastamonu’da bildigimiz kadariyla ilk çocuk dis hekimi. Çocuklardaki dis tedavisi genelde genel anestezi altinda yapilmasi gerekiyor. Biz hastane olarak bu vatandaslarimiza ameliyathane ortaminda dis tedavilerini olma imkani da sunacagiz. Hastanemizin hemen yanindan geçen bu cadde artik bir saglik caddesi konumuna kavusmus olacak” dedi.

Kaynak: İHA