Yogun Kardan Mandira Çöktü, 34 Hayvan Telef Oldu

Aksaray’da yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle mandira çöktü. Mandira içinde bulunan 30 koyun ve 4 kuzu telef oldu.

Yogun Kardan Mandira Çöktü, 34 Hayvan Telef Oldu
Olay, Aksaray’in merkeze bagli Armutlu köyünün Dokuzlar Yaylasi Amaç Çiftliginde meydana geldi. Kent genelinde etkili olan yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde Necati Amaç’a (64) ait mandira çöktü. Içerisinde 30 koyunun ve 4 kuzunun bulundugu mandira koyunlarin üzerine çökerken 30 koyun ve 4 kuzu telef oldu. Olayin ardindan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, beraberinde Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Mahmut Aktürk ve Kizilay Sube Baskani Yusuf Öztürk ile olay yerine giderek mandira sahibi Necati Amaç ile görüstü ve zararinin valilik tarafindan karsilanacagini söyledi.



Yasadigi olayi anlatan Necati Amaç, “7’de kalktim, sobayi yeniden yakip koyunun samanini verecektim. Ondan sonra baktim koyunun birazi disarida, mandira asagida. Allah razi olsun amca oglu geldi. Ugrastik ama yol açik degil, gelen-giden yok. Su anda 30 tane koyun 4 tane de kuzum gitti” dedi.

Vali Hamza Aydogdu ise “Armutlu köyümüzde amcamizin ahirinin çöktügünü duyduk, geldik. Bizler de devlet olarak, Mahmut bey de burada, karsilayacagiz. Ayni zamanda ahiri da 3-4 gün içinde yapip kendisine teslim edecegiz” ifadelerini kullandi.

Aksaray Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Mahmut Aktürk ise “Üyemizin mandirasi çöktü, 30 kadar hayvani telef olmus. Üreticimizin bu zor gününde biz birlik olarak ve devlet olarak yanindayiz, geçmis olsun diyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA