Hak-Is Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Merhum Abdulkadir Disdis'i Vefatinin 15. Yilinda Rahmet Ve Özlemle Yâd Ediyoruz'

Hak-Is ve Hizmet-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, 15. yil önce trafik kazasinda hayatini kaybeden Hizmet-Is Sendikasi Amasya Subesi Baskani Abdulkadir Disdis’i rahmet ve özlemle yâd ettigini belirtti.

Hak-Is Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Merhum Abdulkadir Disdis'i Vefatinin 15. Yilinda Rahmet Ve Özlemle Yâd Ediyoruz'
25 Ocak 2008’de elim bir trafik kazasinda kaybettikleri Abdulkadir Disdis’in sendikanin bugünlere gelmesinde büyük emeklerinin bulunduguna isaret eden Mahmut Arslan, “Kendisi iyi bir sendikaci, iyi bir aile reisi, iyi bir arkadas ve isçi arkadaslarimiz için onlarin dertlerini dert bilen iyi bir insan, emek ve alinteri sevdalisiydi. Olaganüstü çaliskanligi ve çabalariyla öne çikan merhum Abdulkadir Disdis kardesimiz, 3 Ocak 2005 tarihinde basladigi sube baskanligi görevinden 25 Ocak 2008’de vefatina kadar olan kisa sube baskanligi döneminde büyük basarilar gerçeklestirdi” diye konustu.

Disdis’in Hizmet-Is’in Amasya Belediyesi ve Amasya’ya bagli Aydinca, Ezinepazari, Sinop’a bagli Ayancik, Samsun’a bagli Kavak, Ladik, Tokat’a bagli Basçiftlik, Kizilcaören ve Hasanseyh belediyelerinde örgütlenmesini gerçeklestirdigini hatirlatan Mahmut Arslan, “Amasya subemizin yani sira, çevre illerdeki subelerimizin örgütlenme çalismalarina da dahil olmus, yol göstermis ve subelerimizin büyümesi için yogun gayret göstermisti. Abdulkadir Disdis kardesimiz, Hak-Is Konfederasyonumuz ve Hizmet-Is sendikamizin yerli ve milli misyonuna da önemli katkilar yapti. Amasya Subemiz, yoklugunu her an hissettigimiz merhum sube baskanimiz Abdulkadir Disdis kardesimizin açtigi yolda istikametini kaybetmeden yürüyüsünü sürdürmektedir. O’nun ismini yasatmaya devam ediyoruz. Hak-Is/Hizmet-Is olarak merhum Sube Baskanimiz Abdulkadir Disdis kardesimizi vefat yildönümünde hatirlamayi, çaliskanligini yarinlara tasimayi ve hatirasini yasatmayi bir görev addediyoruz” seklinde konustu.

Arslan, “Basta Abdulkadir Disdis kardesimiz olmak üzere ayni kazada hayatlarini kaybeden basta esi Nursen Disdis’e, yegeni Ünal Çiftçi ve kizi Vesile Yeliz Çiftçi’ye bir kez daha Cenab-i Hak’tan rahmet diliyoruz. Abdulkadir Disdis kardesimiz ve müteveffa esi kalbimizin en özel yerinde ebediyen yasayacaktir. Bu vesile ile ani bir kalp krizi sonucu kaybettigimiz Amasya sube personelimiz Fatih Öztürk’ü ve Amasya Sube Yönetim Kurulu üyemiz ve Suluova Belediyesi Isyeri Sendika Temsilcimiz Cahit Korkmaz’i rahmetle aniyoruz. Basta Hak-Is Konfederasyonumuz ve Hizmet-Is sendikamiz olmak üzere Amasya subemizin, üyelerimizin, sevgili evlatlarinin, yakinlarinin, Amasya halkinin basi sag olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA