Aksaray'in Ortaköy Ilçesi Son 20 Yilin En Fazla Kar Yagisini Aldi

Aksaray’da kent merkezinde kar yagisi araliklarla sürerken yüksek kesimlerde araliksiz devam ediyor. Kar yagisinin devam ettigi Ortaköy ilçe merkezinde kar kalinligi 40 santimetreye kadar ulasti.

Aksaray'in Ortaköy Ilçesi Son 20 Yilin En Fazla Kar Yagisini Aldi
Cumartesi gününden beri Aksaray’da etkili olan kar yagisi çiftçilerin de yüzünü güldürdü. Nüfusunun yüzde 80’inin tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Aksaray’da kar yagisi yeralti su kaynaklari ve tarimsal üretimde de etkili olacak. Kentin en büyük ilçelerinden olan Ortaköy’de ise kar yagisi halen devam ediyor. Ilçe merkezde kar kalinligi 40 santimetreye ulasirken, Ortaköy Belediyesi ekipleri de vatandaslarin magdur olmamalari için yogun bir çalisma sergiliyor.

“20 yili askin bir süredir ilçemize bu kadar güzel kar yagmadi”

Ortaköy ilçesinin son 20 yilin en yüksek kar yagisini aldigini belirten Ortaköy Belediye Baskani Ali Riza Özdemir, “Su an tekrardan kar yagisi bastirdi. Cuma gününden beri ilçemizde kar yagisi devam etmekte etkin olarak. Ilçe merkezimizde ortalama 40 santimetre üzerine kadar kar yagisi oldu. Yüksek kesimlerde, özellikle TOKI ve Çankaya mahallemizde tipi ile birlikte 1 metre, 1.5 metreyi bulan kar yagisi mevcut su an. Ortalama 20 yili askin bir süredir ilçemize bu kadar güzel kar yagmadi. Çiftçimizin her türlü yüzünü güldürdü ve yer alti sularimiza da çok ciddi etkisi olacagini düsünüyoruz. Çünkü gerçekten çok güzel kar yagdi. Yüksek kesimlerimiz olan özellikle Ekecik bölgesinde 1 metrenin üzerinde kar yagdi. Yeralti sulari açisindan çok faydali olacak. Özellikle çiftçilerimiz için” dedi.

Özdemir, "Cumartesi gününden beri 24 saat araliksiz çalisiyoruz. Arkadaslar vardiyali sistemde çalisiyor. Bu noktada su an hiçbir sekilde açilmamis yolumuz yok. Özellikle ücra noktalardaki, kirsal kesimlerdeki vatandaslarimiz olmak üzere ilçe merkezinde açilmamis yolumuz kalmadi. Ama yüksek kesimlerde tipi oldugundan dolayi günde 7 kere açim islemi gerçeklestiriyoruz. Durmadan kesintisiz olarak bütün çalismalarimizi yapiyoruz. Rabbim bereketini veriyor, bizler de vatandaslarimiz magdur olmasin diye çalismalarimiza devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA