Selçuklu Belediyesi Sokak Hayvanlarina Yem Ve Mama Birakiyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi soguk kis günlerinde sokak hayvanlarini da unutmadi. Ekipler ilçe genelindeki kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarinda bulunan hayvanlarin yani sira kus ve sokak hayvanlarinin da yiyecek ve su ihtiyacini karsilamaya devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi Sokak Hayvanlarina Yem Ve Mama Birakiyor
Konya genelinde etkili olan kar yagisi nedeniyle sokak hayvanlari da olumsuz etkileniyor. Kar yagisi nedeniyle yiyecek bulma sikintisi çeken kuslar ve sokak hayvanlarinin hayatta kalma mücadelesine Selçuklu Belediyesi katkida bulunuyor. Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarinda bulunan hayvanlarin yani sira kuslarin da yem ve su ihtiyacini karsiliyor. Ekipler sokak hayvanlarina kolay ulasabilecekleri alanlarda olusturdugu 100 adet kedi evi, 25 adet köpek besleme istasyonu, 15 adet de kus evi ve besleme istasyonu ile yardimci oluyor.

Etkili olan kar yagisinin hem eksilen su seviyesine hem de tarimsal üretime faydali oldugunu belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Bu yil çok sükür rahmetimiz eksik olmadi. Geçtigimiz yil yagmur ve kar yagisi az oldugu için barajlarimizda su eksilmis, su ihtiyaci artmisti. Bu yil etkili olan kar yagisi ile birlikte insallah bu sikintilari yasamayacagiz. Tabii bu dönemlerde en büyük zorlugu yasayanlar dilsiz dostlarimiz. Sokak hayvanlari yiyecek bulmakta zorlaniyorlar. Selçuklu Belediyesi olarak bu zorlu kis sartlarinda sokak hayvanlari için belirledigimiz noktalarda yaptigimiz besleme istasyonlarinda sokak hayvanlarina yem birakiyoruz. Insallah onlarin da bu kis sartlarinda aç kalmamalari için ekiplerimiz çalismaya devam edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA