Kusadasi Belediyesi'nden Evsizlere Sicak Yuva

Soguk ve dondurucu havada sokakta yasamak zorunda kalan evsiz ve kimsesiz vatandaslari yalniz birakmayan Kusadasi Belediyesi tarafindan 140 kisiye otel ve yurtlarda barinma imkani sagladi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Kimsenin magduriyet yasamasina izin vermeyecegiz. Disarida kara kis, Kusadasi’nda dayanisma var” dedi.

Kusadasi Belediyesi'nden Evsizlere Sicak Yuva


Sosyal belediyecilik alaninda yasama geçirdigi projelerle dikkat çeken Kusadasi Belediyesi, kentte etkili olan soguk ve dondurucu havada sokakta yasamak zorunda kalan evsiz ve kimsesiz vatandaslar için seferber oldu. Bu kapsamda kentin farkli noktalarinda yapilan çalismalar ile Kara Kis Destek Hatti olan 444 61 14 numarali telefona gelen ihbarlari degerlendiren Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekiplerince barinma ihtiyaci olan vatandaslar belirlendi. Ardindan harekete geçen ekipler tarafindan bugüne kadar 140 kisi anlasmali otel ve yurtlara yerlestirilerek sicak bir yuvaya kavusturuldu. Banyo ve yemek imkâni ile temiz giysilere kavusan evsiz vatandaslarin gerektiginde saglik ihtiyaçlari da karsilaniyor. Kusadasi Belediyesi ayrica çalismak için kente gelen ve sonrasinda ekonomik nedenlerle memleketlerine dönemeyen vatandaslara da yardim eli uzatti. Belediyeye basvuran çok sayida vatandasin otobüs biletleri alinarak memleketlerine dönmelerine yardimci olundu.

Kara Kis Destek kampanyasi kapsaminda Kusadasi’nda ihtiyaç sahibi olan herkese yetki ve imkânlari dahilinde destek olacaklarini belirten Baskan Ömer Günel, “Sosyal belediyecilik anlayisiyla her zaman hemsehrilerimizin yanindayiz. Kimsenin magduriyet yasamasina izin vermeyecegiz. Barinma ihtiyacini karsilayamayacak durumda olan hemsehrilerimiz için destegimiz kis boyunca devam edecek. Ihtiyaci oldugunu düsündügünüz vatandaslarimiz için bizi Kara Kis Destek Hatti olan 444 61 14 numarali telefondan 24 saat arayabilirsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA