Hizli Trenlerdeki Buzlanma Yerli Ve Milli Sistemle Çözülüyor

Yüzde 70’i yerli ve milli olarak Ankara’da üretilen Buz Çözme Tesisi, Yüksek Hizli Trenleri kar, buzlanma gibi durumlardan koruyarak karli havalara ragmen rötar yaptirmiyor.

Hizli Trenlerdeki Buzlanma Yerli Ve Milli Sistemle Çözülüyor


Yüzde 70’i yerli ve milli olarak Ankara Ivedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bir Türk firmasi tarafindan üretilen, birim maliyeti 10 milyon avroyu bulan Buz Çözme Tesisi, 250 kilometre hizla giden Yüksek Hizli Trenleri kar, buzlanma gibi durumlardan koruyarak karli havalara ragmen rötar yaptirmiyor. Özel bir solüsyon püskürterek buzlari ve kari yok eden sistem, henüz Ankara YHT Gari ve Konya YHT Garinda bulunuyor. Sivas YHT Gari’na monte edilmesi beklenen sistem yurt disindan da ilgi görüyor.

“Bu sistem ile birikmenin önüne geçmis oluyoruz”

Tesis hakkinda detaylari paylasan YHT Araç Bakim Atölye Müdürü Onur Sengün, atölyenin hizmete girmeye baslamasiyla sistemi aktif olarak kullandiklarini açiklayarak, “Sistemimiz karli olarak gelen setlerin buz çözme islemini uygulamakla beraber atölyemizden servise hazirlanan setlerin sefer öncesi buz önleme sistemi sayesinde altina buz önleme sistemini aktif hale getirmesini sagliyor. Meteoroloji ile koordineli olarak islemlerimizi gerçeklestiriyoruz. Özellikle kar yagisinin beklendigi zamanlarda sistemimizi aktif hale getirerek atölyemizden çikan setlerimizin buz önleme sistemine girerek daha sonra sefere verilmesini sagliyoruz” bilgilerini verdi.

Buz Çözme Tesisi’nin yakin zamanda Isveç ve Italya’ya ihraç edilmesi planlaniyor
Kaynak: İHA