Hamdi Özbay Ölümünün 5. Yilinda Anildi

Fethiyeli Türk Halk Müzigi Baglama Sanatçisi, Hamdi Özbay, ölümünün 5. yildönümünde Tasyaka Mezarligi’nda bulunan mezari basinda dualarla, daha sonra da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen mini konserle anildi.

Hamdi Özbay Ölümünün 5. Yilinda Anildi


Fethiyeli Türk Halk Müzigi Baglama Sanatçisi Hamdi Özbay ölümünün 5. Yildönümünde mezari basinda dualarla anildi. Anma törenine Fethiye Belediyesi Baskan Yardimcisi Sabri Oguz Bolelli, Turizmci-Yazar Ilhan Kurt, Güzel Sanatlar ve Kültür Dernegi Üyeleri ve Hamdi Özbay’in yetistirdigi sanatçilar katildi.



Hamdi Özbay’in Türk Folkloruna büyük katkisi oldugunu dile getiren Fethiye Belediyesi Baskan Yardimcisi Sabri Oguz Bolelli “Fethiye’de sanat alaninda çok önemli yeri olan hemserimizdi. Kendisini ölümünün 5. yilinda rahmetle aniyoruz. Hamdi Özbay aramizdan ayrildi ama eserleri ve yetistirdigi sanatçilarla saygin bir yeri olmaya her zaman devam edecek” diye konustu.



Yetistirmis oldugu Fethiye Belediyesi sanatçilarindan Ali Tunç ise yaptigi konusmada, “Bizlere ve Fethiye kültürüne vermis oldugu emeklerden dolayi Hamdi Hocamiza bir kez daha sükranlarimizi sunuyoruz. Birakmis oldugu bayragi dalgalandirmak için biz ögrencileri Ali Tunç, Adem Kazan, Fatih Yagli, Osman Uysal basta olmak üzere çalismalarimiza devam ediyoruz. Mekani cennet olsun” dedi.



Konserde kendi türküleri seslendirildi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde devam eden anma etkinliginde, Hamdi Özbay’in Yetistirdigi Fethiye Belediyesi sanatçilari Aysun Karasaçli, Ali Tunç ve Adem Kazan, Sanatçi Hamdi Özbay’in kendi türkülerini seslendirdikleri mini konser verdiler. Daha sonra Özer Olgun Kültür Merkezi yaninda bulunan Hamdi Özbay Aniti önünde anma töreni düzenlendi.

Törende katilimcilar tarafindan anita karanfil birakildi.
Kaynak: İHA